Ανακοινώνονται υποψηφιότητες για τις 25 Ιουνίου στα κατεχόμενα

Ξεκαθαρίζουν οι υποψηφιότητες στα κατεχόμενα για τις ενδιάμεσες «εκλογές» της 25ης Ιουνίου για την αναπλήρωση της έδρας στη «βουλή» που ανήκε στον πρόεδρο του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι και ο οποίος παραιτήθηκε πέρυσι τον Μάϊο.

Αίσθηση στα τ/κ ΜΜΕ έκανε η είδηση ότι ενδεχομένως το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, που δεν ανακοίνωσε επισήμως αν θα συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία και με ποιον, σκέφτεται να κατεβάσει τον πρώην «δικαστή» και μετέπειτα υπερασπιστή

της εφημερίδας Αβρούπα στις δίκες της για τις επιθέσεις και την λογοκρισία, Τατζιάν Ρεϊνάρ. Το θέμα προβάλλει πρωτοσέλιδα σήμερα η Αβρούπα γράφοντας ότι τα μάτια όλων στρέφονται στον Ρεϊνάρ ενώ παραθέτει τις τελευταίες δηλώσεις της προέδρου του ΚΚΔ, Μινέ Ατλί πως το κόμμα της δεν θέλει να είναι άλλο ένα πιόνι στη «βουλή» και επέκρινε την «κυβέρνηση» ότι είναι η «κούκλα» (μαριονέττα) του ΑΚΡ.

Ένα άλλο γνωστό πρόσωπο της τ/κ αριστεράς, ο γγ του Αριστερού Κινήματος, Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις ενδιάμεσες «εκλογές» της 25ης Ιουνίου. Στην ανακοίνωση του κινήματος αναφέρεται ότι οι λόγοι συμμετοχής στις «εκλογές», οι λεπτομέρειες της προεκλογικής εκστρατείας και το πολιτικό μανιφέστο θα κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ΡΤΚ, δεν έχει υποδείξει ακόμη τον δικό του υποψήφιο, ενώ ο πρόεδρος του, Τουφάν Ερχιουρμάν επιμένει πως πρέπει να πάνε σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Ποτέ τους, είπε, δεν σκέφτηκαν να συμπεριφέρονται ενάντια στα (‘εξωκοινοβουλευτικά’) κόμματα της αντιπολίτευσης. Μέλημά μας είναι να αγωνιστούμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα του «λαού», πρόσθεσε λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επικρίνεται περισσότερο από την «κυβέρνηση».

Στο «κυβερνητικό» στρατόπεδο υπάρχει πολυδιάσπαση. Το ΔΚ έχει ήδη ανακοινώσει τον δικό του υποψήφιο και χθες το βράδυ, το ΚΕΕ ανακοίνωσε ότι θα κατεβάσει στις 25 Ιουνίου, τον Αλί Μπασμάν, Τ/κ επιχειρηματία με όμιλο επιχειρήσεων που περιλαμβάνει και ξενοδοχείο με καζίνο.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι αυτές οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές για το κόμμα του και ενωμένοι μπορούν να νικήσουν.

Ο πρόεδρος του μικρότερου «κυβερνητικού» εταίρου, του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί χαρακτήρισε «χωρίς νόημα» αυτή την εκλογική διαδικασία για έναν και μόνο «βουλευτή» στην «επαρχία» Λευκωσίας, κάτι που θα στοιχίσει 30 εκ ΤΛ, όπως είπε. Τα συλλογικά όργανα του ΚΑ θα συνέλθουν για να ορίσουν υποψήφιο ο οποίος θα ανακοινωθεί μέχρι την Δευτέρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανακοινώνονται, 25 Ιουνίου,anakoinonontai, 25 iouniou