Αναπάντητα ερωτήματα αφήνει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, για το γήπεδο στη νεκρή ζώνη

Αρνούντο επίμονα αξιωματούχοι της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, να απαντήσουν στο ερώτημα, αν η απόφασή τους να παραχωρηθεί το γήπεδο για προπονήσεις στην τουρκοκυπριακή ομάδα, εμπίπτει στους όρους εντολής τους. 

Σε σχετικό ερώτημα του Σίγμα προς αξιωματούχο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, επαναλάμβανε επίμονα πως ενημερώθηκαν οι δύο πλευρές και ότι συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με όλους.

Ανέφερε επίσης πως ο χώρος δεν θα έχει σημαίες, ενώ, παρέπεμψε στην απόφαση 186 του Σ.Α., με το οποίο παραχωρείται εξουσιοδότηση στα Η.Ε. να ασκούν έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Τα «μασάει» η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

για τη χρήση του γηπέδου της Τσετίνκαγια

Φαίνεται πάντως πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν λαμβάνει καν υπόψη – έστω και για τους τύπους - την σύμφωνη γνώμη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προκαλώντας ερωτηματικά, τόσο για την αποτελεσματικότητα των κρατικών χειρισμών, όσο και της αξιοπιστίας της διαχρονικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στο Κυπριακό.

Διπλωματικές πηγές που επικοινώνησε το Σίγμα, έθεσαν ερωτήματα για το περιεχόμενο που θα λάβει η παραχώρηση του γηπέδου στην Τσετίνκαγια, εκφράζοντας ανησυχία: Ποιος θα προπονείται εκεί και με ποιο τρόπο, καθώς, αν είναι αποκλειστικά για προπόνηση τότε μιλάμε για αποκλειστική χρήση από μια Τ/κυπριακή ομάδα. Θα υπάρξουν επίσης δικοινοτικές δράσεις; Θα πρέπει να συναινέσει η Τ/κυπριακή ομάδα;

 Οι κινήσεις του κατοχικού καθεστώτος πάντως, είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν κομμάτια ενός ευρύτερου σχεδιασμού για νέα τετελεσμένα. Όλα φαίνεται να προχωρούν βάσει σχεδίου, δημιουργώντας μικρές νησίδες αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Διαβάστε επίσης: Άρχισαν τις εργασίες στο πρώην γήπεδο της Τσετίνκαγια – Εικόνες από το σημείο

Ενδεικτικά, κάποιες εκ των παραβιάσεων της νεκρής ζώνης είναι:  

1) Οι κινήσεις Τούρκων γεωργών στη Δένεια και στις γύρω περιοχές.

2) Στο αγγλικό κοιμητήριο στον Άγιο Δομέτιο    

3) στην οδό Λήδρας με μετακινήσεις ταμπελών και στεγάστρων.

4) Στα Στροβίλια με τοποθέτηση φυλακίου.   

5) Βόρεια της Πύλας με οικοδόμηση οικισμού.

Ενώ, στην εξίσωση περιλαμβάνεται:

1) το σταδιακό άνοιγμα της περίκλειστης Αμμοχώστου       

2) η προσπάθεια του ψευδοκράτους να συνάψει ξεχωριστή συμφωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ   

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα