Ανάσα 10δις εκατομμυρίων η δεύτερη δόση προς την Ελλάδα

Στα 10 δισ. ευρώ θα ανέλθει η 2η δόση του τρίτου ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με πηγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία έχει άμεση γνώση των συζητήσεων.

Η πηγή είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι Υπουργοί Οικονομικών αύριο θα καταλήξουν να εγκρίνουν την εκταμίευση 10 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, στη βάση της εκπλήρωσης των "17 +1" προαπαιτούμενων (όπου το "+1" είναι ο μηχανισμός

των εφεδρικών μέτρων). Η έκθεση συμμόρφωσης της τρόικας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί διότι πρέπει να μεταφραστούν επισήμως όλες οι σελίδες της νομοθεσία που πέρασαν χθες από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Το βασικό ύψος της δόσης θα εγκριθεί από του Υπουργούς Οικονομικών και το euro working group που προετοιμάζει σήμερα τη συζήτηση των Υπουργών. Το EWG θα παραδώσει στους Υπουργούς κείμενο με "αγκύλες", δηλαδή με ανοιχτά και υπό διαπραγμάτευση σημεία. Το εύρος του ποσού αναμένεται να είναι στο σχετικό κείμενο "από 7 ως 11 δις ευρώ". Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το τελικό ποσό στο οποίο θα καταλήξουν οι Υπουργοί θα είναι τα 10 δισ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα