Αναβρασμός στα κατεχόμενα λόγω αυξήσεων στα καύσιμα

Οι αρνητικές επιπτώσεις από την αύξηση στις τιμές πώλησης των καυσίμων, οι επαφές του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας στα κατεχόμενα, οι εξελίξεις στο Συριακό, η ένταση μεταξύ Ρωσίας- ΗΠΑ και η μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας έναντι άλλων νομισμάτων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Στη ζώνη συγκρούσεων η Κύπρος», αναφέρεται στις εξελίξεις στο Συριακό και γράφει ότι ο κόσμος βρίσκεται

στα πρόθυρα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου με τον Αμερικάνο Πρόεδρο να απειλεί τη Ρωσία. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα αναφέρθηκε στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους. Προβάλλει, ακόμα, τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων λόγω της νέας αύξησης στις τιμές των καυσίμων.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το πρωτόκολλο», γράφει ότι κατά τις συναντήσεις του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ακντάγ στα κατεχόμενα τονίστηκε η σημασία της άμεσης υλοποίησης του οικονομικού «πρωτοκόλλου» μεταξύ των δύο πλευρών. Γράφει, ακόμα, ότι πολλά από τα μέλη του «υπουργικού συμβουλίου» έχουν μεταβεί στην Άγκυρα για επαφές. Αναφορά γίνεται και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η νέα αύξηση στις τιμές πώλησης των καυσίμων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Παρά τα επιτόκια η ΤΛ (τουρκική λίρα) χάνει έδαφος», γράφει ότι παρά τα ψηλά επιτόκια στις καταθέσεις, εντούτοις η αξία της τουρκικής λίρας συνεχίζει να μειώνεται. Αλλού αναφέρεται στις επαφές του Τούρκου Αν. Πρωθυπουργού της Τουρκίας στο ψευδοκράτος, κατά τις οποίες συζητήθηκε εκτενώς η οικονομική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους. Γράφει ακόμα ότι 257 είναι τα θύματα της νέας αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η αύξηση στα καύσιμα επηρεάζει (αρνητικά) την παραγωγή», γράφει ότι η νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων προκάλεσε τις αντιδράσεις των παραγωγών και κτηνοτρόφων, αφού επηρεάζονται άμεσα από τις αυξήσεις, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα κέρδη τους. Προβάλλει ακόμα την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ στα κατεχόμενα, κατά την οποία είχε σειρά συναντήσεων. Αλλού γράφει ότι λόγω της ανομβρίας πολλά από τα φράγματα μοιάζουν με έρημο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αύξηση 34% σε 15 μήνες», αναφέρεται στη νέα αύξηση στις τιμές των καυσίμων και γράφει ότι η μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας και οι αυξήσεις στις τιμές στα καύσιμα έχουν επηρεάσει αρνητικά τους καταναλωτές οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Αλλού αναφέρει ότι κηδεύτηκε χθες ο 32χρονος, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Τζίαος – Πέτρας του Διγενή. Γράφει ακόμα ότι μια φοιτητική εστία στον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Κερύνειας λειτουργούσε χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα