Λ/σια:Άνω κάτω γειτονιές από πυροτεχνήματα-Η θέση Αστ/μιας (ΦΩΤΟ)

Σε ανεξέλεγκτο φαινόμενο εξελίσσεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γειτονιές, γήπεδα και άλλους χώρους. Δεκάδες πολίτες «υποφέρουν» καθημερινά από ρίψεις πυροτεχνημάτων σε γειτονιές, γήπεδα, σχολεία και άλλους χώρους. Στο SigmaLive καταφθάνουν εδώ και αρκετές εβδομάδες σωρεία καταγγελιών ειδικότερα από περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας για ρίψεις πυροτεχνημάτων, μέχρι και τα ξημερώματα.

Όπως

αποκαλύπτει το SigmaLive, μετά από σχετική επικοινωνία με την Αστυνομία, το φαινόμενο απασχολεί έντονα την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας η οποία είναι ενήμερη για το φαινόμενο αυτό. Ήδη έχει οριστεί αξιωματικός προκειμένου να διερευνήσει τις πληροφορίες που υπάρχουν ως προς την κατοχή και την διάθεση των πυροτεχνημάτων. Ίδια ενημέρωση του SigmaLive αναφέρει ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για αύξηση των περιπολιών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Επιπλέον, έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να διερευνηθούν ομοιότητες στις καταγγελίες που υπάρχουν σε κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς.
Πολίτες καταγγέλλουν στο SigmaLive ότι ενώ προβαίνουν σε καταγγελίες στους αστυνομικούς σταθμούς, δεν βλέπουν να επιλύεται το πρόβλημα. Από πλευράς της η Αστυνομία αναφέρει ότι καταγράφονται τα παράπονα/καταγγελίες και όπου είναι δυνατόν γίνονται περιπολίες.

Κύριες πηγές προμήθειας των πυροτεχνημάτων είναι τόσο το διαδίκτυο, όσο και τα κατεχόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, υπεύθυνο τμήμα για έκδοση άδειας για ρίψη πυροτεχνημάτων είναι το Τμήμα Μεταλλείων. Με στόχο την ενημέρωση του κοινού, η Υπηρεσία Μεταλλείων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα ανακοινώνει τις άδειες που εκδίδονται για ρίψη πυροτεχνημάτων σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του χειμερινού ωραρίου, οι ρίψεις πυροτεχνημάτων κατά κανόνα δεν επιτρέπονται μετά τις 21:00 καθημερινά και μετά τις 22:00 την Παρασκευή, το Σάββατο ή όταν ακολουθεί αργία. Κατά τη διάρκεια του θερινού ωραρίου προστίθεται μία ώρα αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση για την ρίψη πυροτεχνημάτων είχε εκδώσει ο Δήμος Λακατάμειας, με την οποία ενημέρωνε το κοινό ότι οι ρίψεις πυροτεχνημάτων που γίνονται τους τελευταίους μήνες στο Δήμο Λακατάμειας, είναι παράνομες.

Προβλήματα ωστόσο εντοπίζονται και με τις ρίψεις φωτοβολίδων. Φωτογραφίες που εξασφάλισε το SigmaLive από περιοχή της Λακατάμειας, δείχνουν ομάδα νεαρών σε γειτονιά να ρίχνουν φωτοβολίδες νωρίς το απόγευμα.

Πιο κάτω επισυνάπτεται ο πίνακας με τις νόμιμες ρίψεις πυροτεχνημάτων από το Τμήμα Μεταλλείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα