Αγγελίδης: Τι μπορεί να κάνει η ΚΔ για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα (vid)

Τις πρόνοιες του κανονισμού της πράσινης γραμμής, ειδικά για τα καύσιμα, ανέλυσε στο Μεσημέρι και Κάτι ο νομικός, Σίμος Αγγελίδης.

Σε σχέση με τι επιτρέπει αυτός ο κανονισμός, τόνισε ότι «είναι αγαθά που έχουν παραχθεί στις κατεχόμενες περιοχές, κάτι που δεν ισχύει σε σχέση με τα καύσιμα. Είναι καύσιμα που έχουν εισαχθεί από μη ελεγχόμενα σημεία της Δημοκρατίας, συνεπώς θα έπρεπε να εξαιρούνται και να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα να αξιοποιείται ο κανονισμός της πράσινης γραμμής».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια ρήτρα, την οποία ερμηνεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άτυπα, αφού

δεν υπάρχει κάποια καταγγελία, η οποία λέει ότι κάποιος για προσωπική χρήση μπορεί να αγοράζει προϊόντα μέχρι 260 ευρώ χωρίς να χρειάζεται αποδείξεις. Και η λογική είναι εάν κάποιος μείνει από βενζίνη στα κατεχόμενα, τότε πρέπει να εγκαταλείψει το όχημά του; Άρα δικαιούται για προσωπική χρήση αλλά εκεί που σαφέστατα απαγορεύεται είναι για εμπορική χρήση, δηλαδή να πηγαίνουν βυτιοφόρα, να γεμίζουν και να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές».

Σε σχέση με την «ανάγκη», εξήγησε ότι είναι πολύ ανοιχτή η ερμηνεία αφού ο κανονισμός με σαφήνεια δεν καταγράφει ή δεν απαγορεύει τη σχέση των καυσίμων. Άρα είναι θέμα που μπορεί να παραπεμφθεί από οποιοδήποτε μέλος για να υπάρξει ερμηνεία συγκεκριμένη και θεωρώ ότι έχουμε αργήσει. Η ΚΔ μπορεί να επιδιώξει την αλλαγή του κανονισμού.   

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα γίνεται το name and shame για όσους παίρνουν καύσιμα από κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα