«Άνιση» χρήση και διανομή τεμαχίων ιδιοκτησίας της Μητρόπολης Κιτίου

Επιστολή προς την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου απέστειλαν πολίτες που διαμένουν εντός του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, αναφορικά με τη διαχείριση ακινήτων τα οποία είναι υπό την ιδιοκτησία της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου. Οι πολίτες όπως καταγράφεται σε επιστολή που έχει στην κατοχή του το SigmaLive, επιθυμούν στο παρόν στάδιο να παραμείνουν ανώνυμοι.

Τα περιστατικά που περιγράφονται έλαβαν χώρα πριν την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα  ηγεσία της Μητρόπολης. Γνωστοποιούνται όμως όπως επισημαίνεται με σκοπό «την

άμεση και δίκαιη παρέμβαση» για να επέλθει δικαιοσύνη στη διανομή και χρήση των ακινήτων.

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά για αγροτικά ακίνητα εντός του Δήμου τα οποία μέχρι σήμερα ευρίσκονται υπό τη διαχείριση τέως υψηλόβαθμου εκκλησιαστικού επιτρόπου της εκκλησιαστικής επιτροπής Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς επί σειρά ετών. Τα εν λόγω χρησιμοποιούνται εις βάρος αγροτών ή και δημοτών ου Δήμου οι οποίοι έχουν δικαίωμα στην διανομή τους. Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι τα αγροτικά ακίνητα αυτά δεν διανέμονται με δίκαιο και ορθό τρόπο και δεν ακολουθείται ορθή διαδικασία και δημιουργείται άνιση μεταχείριση μεταξύ των δημοτών.

Επίσης, ακίνητη περιουσία της Μητρόπολης Κιτίου η οποία χρησιμοποιείται ως πρατήριο πετρελαιοειδών παραχωρήθηκε σε τρίτους και πιο συγκεκριμένα σε συγγενικά πρόσωπα του τέως εκκλησιαστικού επιτρόπου με αντάλλαγμα πενιχρό ενοίκιο. Αυτό επιβαρύνει όπως αναφέρει η επιστολή τόσο την Ιερά Μητρόπολη ενισχύει όμως και τις ανισότητες μεταξύ των δημοτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα