Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης 13% στο ρεύμα-Δεν αποσύρθηκε το αίτημα της ΑΗΚ

Δεν έχει αποσυρθεί το αίτημα της ΑΗΚ για αύξηση 25% στις διατιμήσεις ρεύματος, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα που είχε εγκρίνει η ΡΑΕΚ για διάφορα αναπτυξιακά έργα για το 2023, απαίτηση που θα έχει ως αποτέλεσμα, αύξηση της τάξεως του 13% στα τιμολόγια των καταναλωτών.

Αυτό ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου, απαντώντας σε ερώτηση του

Προέδρου της Επιτροπής, Κυριάκου Χατζηγιάννη, λέγοντας ότι υπάρχει η πρόθεση να αποσυρθεί.

Η Αρχή έχει ζητήσει νομική συμβολή σε σχέση με το αν μπορεί να αποσυρθεί το αίτημα, με τις αποφάσεις να αναμένονται εντός των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου. Το ΔΣ της ΑΗΚ αποφάσισε να μην επιδιώξει την αύξηση της τάξεως του 25% που ζήτησε για το 2023, ωστόσο, η αξίωση αυτή απορρίφθηκε από την ΡΑΕΚ, με την Αρχή να προσφεύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο. Η αύξηση δεν αναμένεται να εφαρμοστεί κατά το προσεχές διάστημα, καθώς η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός διετίας.

Πίστωση χρόνου για το 6%

Σε σχέση με την αύξηση 6% στις διατιμήσεις του ρεύματος για την τρέχουσα χρονιά, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ ζήτησε πίστωση χρόνου, ώστε να συλλεχθούν όλα τα δεδομένα και να ληφθεί μία απόφαση «για το καλώς νοούμενο συμφέρον» των καταναλωτών.

Αύριο, είπε, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΑΗΚ, ενώ την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η νέα Επιτροπή Οικονομικών του Οργανισμού. Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, συνέχισε, θα είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία για να δοθούν στη ΡΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις της ΑΗΚ για αύξηση 6% στις διατιμήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα