Άνοιγμα αζέρικης Socar σε Ισραήλ για φυσικό αέριο Ανατολικής Μεσογείου

Το Κέντρο Πολιτικής της Κασπίας (CPC) φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συζητήσουν τη σημασία του έργου Southern Gas Corridor (SGC), τις μελλοντικές εξελίξεις στις ενεργειακές υποδομές, τις προσπάθειες μείωσης χρήσης άνθρακα και την περιφερειακή ολοκλήρωση.

 Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν  η Floreta Faber, πρέσβειρα της Αλβανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες,  ο David Bakradze, Πρέσβης της Γεωργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες  και ο Σινάν Ερτάι, Αναπληρωτής Αρχηγός

Αποστολής της Πρεσβεία της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου  παρουσίασαν τις παρατηρήσεις τους και  τόνισαν την οικονομική και πολιτική αξία του έργου SCG για τις χώρες που εκπροσωπούν.

Από τις δηλώσεις που έγιναν ξεχωρίζει το άνοιγμα του κ. Elshad Nassirov, Αντιπρόεδρος Επενδύσεων και Μάρκετινγκ της SOCAR του Αζερμπαϊτζάν προς το Ισραήλ. Συγκεκριμένα ο Nassitrov είπε «Στην επόμενη φάση του  αγωγού SGC, ελπίζουμε να φτάσουμε σε επιπλέον αγορές στα Δυτικά Βαλκάνια και ελπίζουμε να εγκαινιάσουμε την παράδοση φυσικού αερίου στους πολίτες στην Αλβανία και σε άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων », προσθέτοντας «Ελπίζουμε και ανυπομονούμε για πρόσθετους όγκους φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου από το Ισραήλ».

Ουσιαστικά όταν ο αξιωματούχος της αζέρικης SOCAR μιλά για πρόσθετους όγκους από το  Φ.Α της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται στο σενάρι εκείνο όπου το αέριο του Ισραήλ μεταφερθεί μέσω αγωγού προς την Τουρκία. Για το ζήτημα αυτό, ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ άφησε πρόσφατα ένα παράθυρο ανοικτό.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινός ΥΠΕΝ: Έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε Τουρκία για αγωγό Φ.Α

Keywords
Τυχαία Θέματα