Αντιδράσεις για τη viral καμπάνια «Σάλιωσε το»-Τι απαντά το Καραϊσκάκειο (vid)

Αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκάλεσε βίντεο που προωθεί τη νέα καμπάνια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος με την ονομασία «Σάλιωσε το για Καλό».

Δείτε το βίντεο:

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Δρ. Παύλος Κωστέας, μιλώντας στο SigmaLive, εξήγησε ότι «τα τελευταία χρόνια η εγγραφή νέων δοτών είναι μηδαμινή. Με τη νέα μας καμπάνια αξιοποιούμε τα κανάλια επικοινωνίας των

νέων για να τους κεντρίσουμε την προσοχή, έστω με προκλητικό τρόπο. Από την αρχή του έτους, είχαμε εγγραφή 1500 νέων δοτών. 1000 από αυτούς έχουν εγγραφεί τις τελευταίες 15 ημέρες. Το βίντεο έγινε με ένα έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο viral».  

Συνέχισε αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια πετυχημένη καμπάνια, η οποία έχει αποτελέσματα. Ένας στους 100 θα δώσει μόσχευμα, δηλαδή θα σωθούν 10 άτομα λόγω της καμπάνιας. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι στη φαντασία του καθενός να το δει πονηρά, αλλά πρόκειται για ένα έξυπνο τρόπο για να τραβήξουμε την προσοχή των νέων. Δοκιμάσαμε τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και δεν δουλεύουν».

Καταληκτικά, επεσήμανε ότι «αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε» και πρέπει να μεταφέρουμε τα θετικά μηνύματα.   

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ανά το παγκόσμιο ως ο «Μήνας Λευχαιμίας» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού γύρω από τη λευχαιμία και άλλες αιμοτολογικές ασθένειες, καθώς και για τη δωρεά μυελού των οστών. H λευχαιμία αποτελεί έναν από τους πιο συχνά εμφανιζόμενους τύπους καρκίνου.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 250.000 παιδιά, γυναίκες και άνδρες διαγιγνώσκονται και 200.000 χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του αίματος. Παρόλα αυτά, η μεταμόσχευση μυελού των οστών, μπορεί να σώσει ζωές. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι παγκοσμίως, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μόσχευμα μυελού των οστών.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στη προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους νέους ώστε να επιτευχθεί ο εμπλουτισμός και η ανανέωση του αρχείου εθελοντών δοτών μυελού των οστών, έχει δημιουργήσει μια νέα καμπάνια, με φρέσκια και νεανική διάθεση, με το μήνυμα «Σάλιωσέ το»…για καλό! Μέσα από την καμπάνια αυτή που θα προβληθεί σε όλα τα ΜΚΔ, καλεί όλους τους νέους με ένα έξυπνο και διαδραστικό  τρόπο να αποδεκτούν την πρόκληση (challenge) #salioseto, και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες στο www.salioseto.cy

Διαβάστε επίσης: Έτσι έμεινε εκτός Γκίνες η Ξυλοφάγου –«Αν το κάμω αύριο θα το πετύχω» (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα