Αντίδραση με θεατρικό έργο & εθνικό ύμνο - «Καλύτερα ξεφτίλες παρά φασίστες»

Αντίδραση και μικρή αναστάτωση προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε θεατρική παράσταση στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Θέατρο Ριάλτο

Όπως ανέφερε ό δημοσιογράφος Σάκης Στυλιανού μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο το περιστατικό σημειώθηκε στο θέατρο Ριάλτο στην παράσταση «η Δημοκρατία του Μπακλαβά».

«Αυτό το έργο αναφερόταν για ένα μεικτό ελληνοτουρκικό ζευγάρι τη Σοφία και τον Φατίχ, δύο νέοι άνθρωποι που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σε μια ουδέτερη

χώρα της Δύση. Ιδρύουν μαζί μια επιχείρηση, ένα μπακλαβατζίδικο, στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου. Όταν όμως βρεθούν αντιμέτωποι με την παραδοσιακή εχθρότητα ανάμεσα στις δύο χώρες, αποφασίζουν να ανακηρύξουν την επιχείρηση τους σε ανεξάρτητο κράτος».

Συμπλήρωσε ότι, κατά την διάρκεια του έργου ακούστηκε η μελοποίηση του εθνικού ύμνου από τον Νικόλαο Μάτζαρο, με παραλλαγή όμως μερικών στίχων. Ένα ζευγάρι, μια γυναίκα και ένας άντρας, σηκώθηκαν και ξεκίνησαν να βρίζουν και να προσπαθούν να διακόψουν την παράσταση αποκαλώντας του ηθοποιούς ξεφτίλες. Ένας εκ των ηθοποιών σχολίασε ήρεμα «καλύτερα ξεφτίλες παρά φασίστες».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού κοινό χειροκρότησε εκ νέου και η παράσταση συνεχίστηκε κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντίδραση, #45 Καλύτερα,antidrasi, #45 kalytera