Αντίδραση της ΠΕΟ για κόμιστρα λεωφορείων-Πλήγμα για μαθητές και συνταξιούχους

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΕΟ σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών για τα κόμιστρα των λεωφορείων τη νέα σχολική χρονιά.

Αυτούσια η ανακοινωση: 

Η ΠΕΟ εκφράζει τη διαφωνία της με τις επερχόμενες αυξήσεις στα κόμιστρα των λεωφορείων στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας που αποφάσισε η εταιρεία

Cyprus Public Transport (CPT).

Οι αυξήσεις αυτές φτάνουν μέχρι και στο 50% ενώ προστίθενται στις αυξήσεις κομίστρων που επιβλήθηκαν τον Γενάρη του 2022, μόλις πριν ενάμιση χρόνο.

Ενώ η κυβέρνηση ορθώς διακηρύττει σε θεωρητικό επίπεδο ότι αποτελεί προτεραιότητα η αύξηση χρήσης των λεωφορείων για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και κατ’ επέκταση της μείωσης των ρύπων στο περιβάλλον, στην πράξη με την έγκριση των αυξήσεων, θα πετύχει τα αντίθετα αποτελέσματα.  Η κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη να ελέγχει την υλοποίηση των όρων των συμβάσεων πρέπει να απαντήσει εάν αιτιολογούνται αυτές οι αυξήσεις.

Από αυτές τις αυξήσεις, θα πληγούν άμεσα οι μαθητές και οι συνταξιούχοι που χρησιμοποιούν μαζικά τα λεωφορεία καθώς και άλλες ομάδες του πληθυσμού που προέρχονται από τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και δεν έχουν άλλη επιλογή για τη διακίνηση τους.

Πλήγμα θα επιφέρει προφανώς και στους κατοίκους της υπαίθρου αφού πλέον αυξάνεται και η τιμή των βοηθητικών δρομολογίων που πριν τον Γενάρη του 2022 ήταν δωρεάν. Το κόστος διακίνησης από και προς την πόλη θα αυξηθεί αισθητά γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την εγκατάλειψη της υπαίθρου που υποτίθεται ότι το κράτος προσπαθεί με διάφορους τρόπους να ανακόψει.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις θέσεις της σε αυτό το σημαντικό θέμα  που συνδέεται άμεσα και με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να καλύψει δωρεάν όλες τις διακινήσεις των συνταξιούχων, των μαθητών και των ευάλωτων ομάδων. Να εφαρμόσει επίσης πρακτικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού. 

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα κοστίζει η μεταφορά μαθητών με λεωφορεία τη νέα σχολική χρονιά

Keywords
Τυχαία Θέματα