Αντιπαράθεση Βίκτωρα-Κολοκασίδη για δηλώσεις ΠτΔ για ΑΟΖ

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, όταν ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ζήτησε να παρέμβει, κατηγορώντας τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι «ανοητολογεί», «ψεύδεται» και «λέει ασυναρτησίες», με αφορμή τη δήλωση του δεύτερου ότι ο ΠτΔ, με τη δήλωσή του για ΑΟΖ της παράνομης οντότητας, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τη λύση

δυο κρατών.

«Ο κ. Κολοκασίδης και οι συν αυτώ, ανακάλυψαν ότι ο κ. Αναστασιάδης, άκουσον άκουσον, είναι υπέρ της διχοτόμησης και των δυο κρατών. Αυτό έμεινε να του προσάψουν οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια, με τη στάση τους απέναντι στο Κυπριακό πρόβλημα, το μόνο που προάγουν είναι τη διχοτόμηση», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι ο κ. Παπαδόπουλος λέει ασυναρτησίες, αλλά δεν λέει, έστω και αν με κατηγορεί. Δυστυχώς, εδώ γίνεται μια εμπρόθετη προς μια συγκεκριμένη λύση και μιλά από μόνη της η δήλωση του Προέδρου», απάντησε αρχικά ο κ. Κολοκασίδης.

«Ευτυχώς που αυτές οι ασυναρτησίες που εκφράζει ο κ. Κολοκασίδης δεν βρίσκουν εκλογική ανταπόκριση ούτε εντός του ΔΗΚΟ, επειδή ξέρετε πως όσες φορές επιχείρησε να κερδίσει μια εκλογική μάχη δεν τα κατάφερε», ανταπάντησε ο κ. Παπαδόπολος, συνεχίζοντας «Λυπάμαι που μιλώ με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι πραγματική ύβρις να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ηγέτης της ε/κ πλευράς, με όλη την Ιστορία που έχει στην πλάτη του για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, αυτή τη στιγμή υποστηρίζει τη διχοτόμηση και υποστηρίζει τη λύση δυο κρατών».

Κληθείς να διευκρινίσει παλαιότερο δημοσίευμα του Πολίτη για λύση δυο κρατών, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε «Εν τιμή, ουδέποτε υπήρξε τέτοιο θέμα. Και τώρα με την ΑΟΖ, στην πράξη φαίνεται τι κάνει κάποιος».

«Ο κ. Κολοκασίδης ανοητολογεί ότι δήθεν ο ΠτΔ προωθεί δυο ΑΟΖ και δυο κράτη, είπε αναφερόμενος στην πρόθεση της Κυβέρνησης να ετοιμάσει συντεταγμένες για ολόκληρη ΑΟΖ και να τις καταθέσει στον ΟΗΕ», είπε, προσθέτοντας «Αυτοί που στήριξαν τις συνεργασίες με τον Σερντάρ Νενκτάς και τα υπόλοιπα, να κατηγορούν τον ΠτΔ ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει τη διχοτόμηση και τη λύση δυο κρατών. Είναι ευτύχημα που αυτές οι απόψεις και τα "ανοητολογήματα" του κ. Κολοκασίδη δεν βρίσκουν απήχηση στο ΔΗΚΟ».

Απαντώντας, ο κ. Κολοκασίδης είπε πως ο κ. Β. Παπαδόπουλος υποστηρίζει τη δήλωση του Προέδρου. «Η κριτική μου βασίστηκε στη δήλωση του ΠτΔ για ΑΟΖ των κατεχόμενων περιοχών. Αυτή η συζήτηση, μόνο στο πλαίσιο της διχοτόμησης έχει μια έννοια και αν ο κ. Αναστασιάδης ένιωθε πως η δήλωση αυτή δεν τον αντιπροσώπευε, έπρεπε να την αποσύρει. Δεν την απέσυρε. Υπάρχει και η υπόλοιπη ενδεικτική ειδησεογραφία, η οποία επανειλημμένα αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από κλειστές πόρτες γίνεται μια παράλληλη συζήτηση, την οποία αυτή τη στιγμή ο λαός -που ετοιμάζεται να πάει στις κάλπες- δεν την ξέρει».

«Ποτέ δεν τόλμησε κανείς να θέσει δημόσια συζήτηση διχοτόμησης. Ήταν μια αμαρτωλή έννοια και δικαίως, αφού συνιστά απεμπόλιση των κατεχόμενων περιοχών και σίγουρα είναι πολύ μακριά από όσα έχουν συζητηθεί στο εθνικό συμβούλιο, αλλά και όσα έχουν δηλωθεί ως προτεινόμενες πολιτικές του Προέδρου Αναστασιάδη».

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο κ. Κολοκασίδης είπε πως οι Τούρκοι θα μας παρασύρουν σε μια συζήτηση (για δυο κράτη), για να πετύχουν αυτόματα με την έναρξη της διαδικασίας των συζητήσεων αναγνώριση του ψευδοκράτους». Με το να μπει σε μια τέτοια συζήτηση, η δική μας επίσημη πλευρά, το αποτέλεσμα θα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους και θα παραμείνουν οι λεπτομέρειες. Είναι μια τεράστια παγίδα η, οποία δεν επιτυγχάνει ούτε καν την αποδοχή και τη διασφάλιση ενός ε/κ κράτους έστω ακρωτηριασμένου».

«Τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι κύριοι, τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και το ΑΚΕΛ, είχαν ιεροποιήσει τη ΔΔΟ και μάλιστα λοιδορούσαν ως προδότες όλους όσοι πρότειναν μια λύση στη βάση δημοκρατικών αρχών. Τότε αυτοί τι είναι που μπαίνουν σε μια τέτοιου είδους συζήτηση; Με τα δικά τους κριτήρια, είναι προδότες. Αυτό που πράττουν είναι σχιζοφρενικό», σημείωσε.

«Γίνεται μια προετοιμασία του λαού για μα λύση διχοτόμησης, μια λύση προκαταρκτικής αποδοχής του ψευδοκράτους που ποτέ δεν είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί. Αυτό δείχνει ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι απλώς επιπόλαιος, που πολλές φορές είναι, αλλά είναι και επικίνδυνος, επειδή προχωρά σε συζητήσεις επί βάσεως που δεν είναι αποδεκτή. Θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά και τριπλά οι άνθρωποι που ανήκουν στον χώρο του ΔΗΣΥ και μελετούν την υπερψήφιση του κ Αναστασιάδη, να ξέρουν ότι δεν είναι απλώς υπερψήφιση του δικού τους ανθρώπου. Δεν βρίσκονται σε μα κερκίδα και απλώς ομαδικά θα στηρίξουν τον υποψήφιό τους. Πρέπει να σκεφτούν ότι αυτός ο άνθρωπος θα διαπραγματευτεί τις τύχες όλων μας και θα τις διαπραγματευτεί με όλα που αυτά δείχνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα