Αντωνίου: Ο όρος που έθεσε στον ΠτΔ – «Η Δόξα αδίκησε τον εαυτό της» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα καθήκοντα του ανέλαβε επίσημα ο νέος Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Φιλοξενούμενος στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι το να περάσει από το χώρο της δημοσιογραφίας στο χώρο της πολιτικής είναι κάτι διαφορετικό. «Τη Δευτέρα είχα μια πρόταση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για εμένα. Ήταν τιμητική η πρόταση του Πρόεδρου. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω στο Προεδρικό».

Συμπλήρωσε ότι ο Πρόεδρος του έδωσε χρόνο να το σκεφτεί. «Το συζήτησα στο σπίτι, το επεξεργάστηκα μέσα μου και ένιωσα έτοιμος να πω ναι. Είναι διακριτές

οι γραμμές και αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει να είσαι στην απέναντι πλευρά».

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ζήτησε ένα πράγμα. «Δεν πρόκειται να πω πράγματα που δεν πιστεύω. Ο Πρόεδρος το σεβάστηκε».

Επεσήμανε ότι «αν περάσεις στην αντίπερα όχθη, δεν υπάρχει επιστροφή. «Εγώ πλέον δεν ρωτώ, απλά απαντώ».

Διευκρίνισε ότι ένιωσε έτοιμος για αυτή την αλλαγή. «Είχα και στο παρελθόν τέτοιες προτάσεις από άλλους χώρους πολιτικούς και δεν ήμουν έτοιμος. Έζησα την ακμή του Τύπου. Τώρα ζω την παρακμή και με θλίβει».

Εξήγησε ότι ο Αναπληρωτής έχει συγκεκριμένα καθήκοντα. «Είμαι στην ομάδα επικοινωνίας της Προεδρίας και της Κυβέρνησης. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση και τη χώρα μου. Ο κόσμος έχει προσδοκίες και απαιτήσεις».

Μιλώντας για όλα αυτά που έγιναν με την Δόξα Κωμοδρόμου, ανέφερε ότι έγινε ένα μεγάλος λάθος. «Αδικήθηκε η Δόξα και της είπα ότι αδίκησε και τον εαυτό της. Με την εμπειρία που είχε στη δημοσιογραφία θα έπρεπε να είναι πιο υποψιασμένη».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αντίληψη δημοσιο-υπαλληλική. «Για να πάρεις υπερωρία πρέπει να δικαιολογήσεις που ήσουν. Υπάρχει και ο φόβος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία βάζει πίεση».

Στη συνέχεια μίλησε για τις στιγμές που κρατά από τη δημοσιογραφία. «Στις 7:00 το πρωί ήμουν σε μια σκηνή φόνου στη Λεμεσό και στις 8:00 στο Amathus γιατί θα μιλούσε ο μακαρίτης ο Κληρίδης. Έφτασα τη δημοσιογραφία στο χέρι, ενώ τώρα βγάζεις μια φωτογραφία και τη βλέπει όλος ο κόσμος».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του. «Ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου. Έχουμε μια συνεργασία τον τελευταίο καιρό. Με έπεισε ότι η πολιτική είναι κάτι το πρακτικό. Σε περιπτώσεις που υπήρχαν ακρότητες, έκανε την πολιτική να φαίνεται σαν κάτι απλό».

Τέλος, ανέφερε ότι η οικογένεια του, του είπε να κάνει ότι θέλει και ότι θα είναι δίπλα του.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντωνίου: Ποιος είναι ο νέος Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Keywords
Τυχαία Θέματα