Άντρος για εκλεκτό ΑΚΕΛ, υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη και παραίτηση Μαυρογιάννη

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος μίλησε για τις διεργασίες ενόψει Προεδρικών εκλογών, την παραίτηση Μαυρογιάννη, αλλά και για την ακρίβεια.

Μιλώντας αρχικά για την ακρίβεια, τόνισε ότι οι κυβερνώντες δεν μπορούν να συνηδητοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα του λαού. «Το ένα τέταρτο του λαού ζει κατά από το όριο της φτώχειας», επεσήμανε. 

Στο πλαίσιο αυτό ισχυρίστηκε ότι  έχει καταστραφεί η μεσαία

τάξη ενώ «η Κυβέρνηση θα έπρεπε να βοηθήσει τον κόσμο». 

Στη συνέχεια μίλησε για τις Προεδρικές εκλογές και για τα επόμενα βήματα του ΑΚΕΛ μετά το ναυάγιο των επαφών με το ΔΗΚΟ.

Εξήγησε ότι προτεραιότητα του ΑΚΕΛ ήταν η συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σε δεύτερο επίπεδο είναι η εξεύρεση προσωπικότητας η οποία να είναι ανένταχτη και να ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Επεσήμανε ότι η προσπάθεια για συνεργασία θα συνεχιστεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών. «Ως τρίτη προτεραιότητα είναι η αυτόνομη κάθοδος προσωπικότητας της αριστεράς», είπε.

Σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ είναι διασπασμένος, ενώ τα κόμματα του κέντρο έχουν μειωθεί. «Τα δεδομένα σήμερα είναι πιο ευνοϊκά για να περάσει η υποψηφιότητα του ΑΚΕΛ στο δεύτερο γύρο».

Ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ κρατά ανοικτές τις γέφυρες επικοινωνίας με το ΔΗΚΟ, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούν τα δύο κόμματα στο δεύτερο γύρο.

Ακόμη, ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του ΑΚΕΛ πρέπει να συσπειρώνει το κόμμα και να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της στήριξης των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όσον αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη ανέφερε ότι δεν μπορεί να είναι επιλογή για το ΑΚΕΛ, καθώς ήταν μέλος της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν ένιωσε την ανάγκη να πει ένα συγνώμη στον Κυπριακό λαό για τα σκάνδαλα που συντάραξαν την κοινωνία».

Επιπλέον ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ως Υπουργός Εξωτερικών δήλωνε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, κάτι το οποίο δεν έγινε με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Τουρκίας, ενώ το Κυπριακό βρίσκεται σε διολίσθηση.

Ο κ. Κυπριανού μίλησε και για την παραίτηση του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τονίζοντας ότι χτύπα ανησυχητικό κουδούνι. «Μας λέει ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις στο Κυπριακό». Σημείωσε στο πλαίσιο αυτό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βολεύεται με την κατάσταση.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση: 

Διαβάστε ακόμη: Τα δεδομένα μετά την παραίτηση Μαυρογιάννη –Εκτιμήσεις για νέο διορισμό

Keywords
Τυχαία Θέματα