Άντρος: Μεγάλη συναντίληψη με Σπανό - Ικανός και αξιόπιστος

Ικανό, αποτελεσματικό και αξιόπιστο άνθρωπο χαρακτήρισε τον Μάικ Σπανό ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη συναντίληψη με τον υποψήφιο του Κόμματος σε βασικά θέματα.

«H πολιτική του τόπου έχει φτάσει σε ένα πολύ ανησυχητικό επίπεδο», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δίνοντας συνέχεια στο σχόλιο που έκανε χθες περί λασπολογίας εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Σε

τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα», ο κ. Κυπριανού δήλωσε πως μπορεί να διεξάγεται ένας διάλογος πιο ήπιος, πολιτισμένος, με επιχειρήματα, έτσι ώστε, όπως είπε, να παρέχεται η δυνατότητα και στους πολίτες να κρίνουν αυτά που ακούν και να παίρνουν τις αποφάσεις τους.

«Δεν χρειάζεται ο ένας να προκαλεί ή να προσβάλλει τον άλλο λέγοντάς του διάφορα πράγματα», είπε.

Η ώρα των ΚΟΒ

Ο κ. Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ δεν έχει ακόμη αποφασίσει οριστικά για τις προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας πως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος έχει διαμορφώσει πρόταση η οποία παραπέμπεται στις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης (ΚΟΒ).


«Εκεί θα ακουστεί η άποψη και θα ψηφίσει η κομματική βάση για το πώς τοποθετείται για τη συγκεκριμένη πρόταση, και με γνώμονα το πώς θα αποφανθεί η κομματική βάση, θα επανέλθουμε πίσω στην Κεντρική Επιτροπή για να διαμορφωθεί η πρόταση που θα τεθεί ενώπιον του έκτακτου Συνεδρίου του Κόμματος», είπε.

Έχει ετοιμαστεί, συνέχισε, μια πολυσέλιδη ομιλία όπου αναπτύσσονται όλα τα επιχειρήματα, περιγράφεται όλο το πολιτικό σκηνικό που υπάρχει στη χώρα μας σήμερα. Τίθεται επιτακτικά η ανάγκη αλλαγής στο Κυπριακό και τα υπόλοιπα ζητήματα.

Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου

Το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, επεδίωξε μια υποψηφιότητα που:

• Θα τηρεί θέσεις αρχών στο Κυπριακό.

• Θα υποστηρίζει τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

• Θα έχει την αντίληψη του ΑΚΕΛ ως προς την ανάγκη λύσης του Κυπριακού, μακριά από αμφιταλαντεύσεις, παλινδρομήσεις, συνθηματολογίες και ρητορικές που μπορούν να επιφέρουν δεινά στον τόπο.

Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, το ΑΚΕΛ δεν θέλει να «ακυρώνεται» από τη συμφωνία.

«Με τον κ. Σπανό συζητήσαμε μια σειρά από ζητήματα που μας απασχολούν και διαπιστώσαμε μια μεγάλη συναντίληψη».

«Θα δούμε και τη διακήρυξη αρχών την οποία θα ετοιμάσει και θα τοποθετηθούμε. Έχουμε συζητήσει, αλλά θέλουμε να τα δούμε ολοκληρωμένα σε ένα χαρτί», είπε. «Είναι ικανός, αποτελεσματικός και αξιόπιστος άνθρωπος», κατέληξε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα