Απαγόρευση προβολής ταινίας με θεωρείες συνωμοσίας Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας κινηματογράφος που διατάχθηκε να κλείσει μετά την παραβίαση των κανόνων του κορωνοϊού, αψήφησε την απαγόρευση προβάλλοντας μια ταινία του γιου του Ντέιβιντ Άικ, γνωστού εδώ και χρόνια για τις τρελλές θεωρείες συνωμοσίας του.

Σύμφωνα με το BBC, η Swansea's Cinema &Co έλαβε εντολή να κλείσει αφού η προϊσταμένη της, Άννα Ρέντφερν, αρνήθηκε να υπακούσει στους νόμους για COVID, χαρακτηρίζοντάς

τον «παραβίαση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην Ρέντφερν, 45 ετών, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 15.000 λιρών και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή για περιφρόνηση του δικαστηρίου. Η Redfern είπε στο BBC Wales: "Εάν το BBC έχει οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ, προβάλαμε το A Good Death; Προτείνω να τις συζητήσουν με την εταιρεία παραγωγής.


«Πρώτον, η Cinema &Co δεν ασκεί λογοκρισία.

«Δεύτερον, φροντίζοντας τη μητέρα μου στο τέλος της ζωής της και αναλογιζόμενος τη δική μου θνητότητα, έχω δώσει μεγάλη προσοχή στο τι συνιστά «καλό θάνατο» και βρήκα την ταινία πολύ προβληματική».

Σε σκηνοθεσία και παραγωγή του γιου του κ. Icke, Jaymie, η ταινία κάνει αβάσιμους ισχυρισμούς για γιατρούς και νοσηλευτές του NHS, συμπεριλαμβανομένου ότι σκοτώνουν σκόπιμα ηλικιωμένους στα νοσοκομεία για να «αυξήσουν τον αριθμό» των ανθρώπων που πεθαίνουν από τον COVID.

Η ταινία χαρακτηρίστηκε ως «εντελώς ψευδής», «ολέθρια» και «επικίνδυνη» από τον επικεφαλής της έρευνας του Κέντρου για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους.

Ο Ντέιβιντ Άικ, του οποίου οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναστείλει λόγω ισχυρισμών που έκανε για την πανδημία, είναι γνωστός επειδή πιστεύει ότι είναι ο γιος του Θεού και ότι η Βασιλική Οικογένεια είναι σαύρες που αλλάζουν σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαγόρευση, Covid, Ηνωμένο Βασίλειο,apagorefsi, Covid, inomeno vasileio