Απαντά στο Υπ. Δικαιοσύνης και ζητά επαναπρόσληψη των δεσμοφυλάκων η «Ισότητα»

Aπάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, σχετικά με τους 13 δεσμοφύλακες, εξέδωσε ο Κλάδος Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

Όπως αναφέρεται, «αρχικά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το πρόβλημα σοβαρής υποστελέχωσης στις Κεντρικές Φυλακές δεν είναι πρόσφατο, αλλά υφίσταται εδώ και χρόνια (και είναι καλά γνωστό στο Υπουργείο)».

«Αυτό»,

προστίθεται, «έχει ως αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσχέρεια στην κάλυψη των βαρδιών και την αδυναμία αποτελεσματικής και ασφαλούς φύλαξης των κρατουμένων».

Στην ανακοίνωση του Κλάδου Δεσμοφυλάκων σημειώνεται ότι «η πρόσφατη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου συναδέλφων έρχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο αυτή την ήδη τεταμένη κατάσταση. Η λήξη των συμβολαίων ήταν γνωστή εδώ και μήνες στο Υπουργείο, το οποίο έπρεπε να είχε μεριμνήσει προ πολλού για τη λύση του προβλήματος».

«Είναι η θέση μας ότι οι δεκατρείς συνάδελφοί μας ορισμένου χρόνου πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι την πλήρωση των μόνιμων θέσεων. Βάσει των πιο πάνω, ζητούμε από το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε επαναπρόσληψη των συναδέλφων, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν δυσάρεστα περιστατικά λόγω έλλειψης προσωπικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Yπ. Δικαιοσύνης: Δεν μπορεί η εργοδότηση δεσμοφυλάκων ν' ανανεώνεται επ' άπειρον

Keywords
Τυχαία Θέματα