Απάντηση Κιλιτσντάρογλου σε Έρντογαν για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τ24 (20.04.22), η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του χθες ότι «άλλο είναι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και άλλο η υπόθεση της Ιερουσαλήμ», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τουρκικού Τύπου από το Γραφείο Τύπου  και Πληροφοριών, μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, ο Τούρκος Πρόεδρος Έρντογαν, σχολιάζοντας τις πρόσφατες Ισραηλινές

επιθέσεις στο τέμενος Άκσα στην Ιερουσαλήμ, είπε ότι σε κάθε συνάντηση που έχουν με το Ισραήλ, υπογραμμίζουν την ευαισθησία του ζητήματος που αφορά στο καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν καλέσει τη διεθνή κοινότητα σε κάθε πλατφόρμα και ειδικά στον ΟΗΕ να είναι ευαίσθητη στην αδικία που γίνεται κατά των Παλαιστινίων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει αυτά που της αναλογούν όσον αφορά στο θέμα της Ιερουσαλήμ. «Τα βήματα που κάνουμε για την ανάπτυξη πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με το Ισραήλ είναι άλλο, και άλλο η υπόθεση της Ιερουσαλήμ», είπε. 

Αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές του Τούρκου Προέδρου Έρντογαν, ο Κιλιτσντάρογλου σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε τα εξής: «Εσύ πάντα λες άλλο το ένα άλλο το άλλο κ. Έρντογαν. Δεν το ξέρουμε. Εσύ πάντα λες άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Άλλο και η δολοφονία Κασόγκι. Άλλο είναι και το θέμα με το Μαβί Μαρμαρά. Άλλο και το θέμα του ιερέα Μπράνσον. Από χθες άλλο είναι το και το προσφυγικό. Άλλο είναι επίσης και το θέμα της αντίληψης της ηθικής». 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάντηση Κιλιτσντάρογλου, Έρντογαν, Τουρκίας#45Ισραήλ,apantisi kilitsntaroglou, erntogan, tourkias#45israil