Απάντηση Νουρή σε Κέττηρο για Τ/Κ περιουσιες σε σωματεία του κόμματος του

Απορρίπτει τις κατηγορίες ο Τέως ΥΠΕΣ, του Προέδρου της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής ότι παραχώρησε από την πίσω πόρτα Τ/κ τεμάχια σε δύο προσφυγικά σωματεία που πρόσκεινται στο κόμμα του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ.

Ο Νίκος Νουρής, τέως Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε πως «Αυτές οι συγκεκριμένες περιουσίες όντως δόθηκαν χωρίς να δημοσιοποιηθούν. Η τυχόν δημοσίευση θα υπέβαλλε έναν αριθμό ενδιαφερομένων εκτοπισθέντων σε αχρείαστη ταλαιπωρία. Το Υπουργείο

Εσωτερικών αρνήθηκε να δώσει τουρκοκυπριακή περιουσία στα σωματεία που προσκολλώνται στην αριστερά; Ποτέ δεν έγινε αυτό». Εξαιτίας της περιοριστικής πολιτικής που ισχύει για τις Τ/Κ περιουσίες, είπε, δεν μπορούσαν να παραχωρηθούν για επαγγελματική ή γεωργική χρήση.

Ενώ, πρόσθεσε πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέχρι τη λήξη της θητείας του παραχωρήθηκαν τουρκοκυπριακές περιουσίες σε τέσσερα σωματεία.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών, παραχωρήθηκε στην ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, ανοιχτό τεμάχιο, δίπλα από το στάδιο για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης. Στο ΑΣΙΛ Λύσης , δίπλα από το στάδιο δόθηκε ανοιχτός χώρος για να γίνει χώρος στάθμευσης. Επιπρόσθετα, στο Κέντρο Μελετών Γρηγόρης Αυξεντίου, παραχωρήθηκε κτίσμα, για να γίνει αίθουσα διαλέξεων. Τέλος, στη Λέσχη Αγάπης Λαού Λύσης, δόθηκε οικοδόμημα για να χρησιμοποιηθεί ως οίκημα.

Τα τρία από τα τέσσερα σωματεία ανήκουν στην κατεχόμενη Λύση, από την οποία κατάγεται ο κύριος Κέττηρος, είπε ο Νίκος Νουρής, κάνοντας λόγο για κομματική διάκριση του Βουλευτή προς τους Λυσιώτες συγχωριανούς του.

Από την άλλη ο Νίκος Κέττηρος, πρόεδρος της επιτροπής προσφύγων, ανέφερε ότι «Είναι και αστείο και προκλητικό ο «τέως» που μοίραζε προεκλογικό δώρο τεράστιες εκτάσεις γης, να επικαλείται την καταγωγή μου για να σιωπήσω…»

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Κέττηρος δήλωσε πως επικοινώνησε και με άλλα σωματεία της κατεχόμενης Λύσης για να ενημερωθεί εάν προσεγγίστηκαν κι αυτά από τον τέως υπουργό εσωτερικών, ωστόσο, είπε φαίνεται πως είναι ο κ. Νουρής που διαχώρισε τα σωματεία και τις ανάγκες τους ανάλογα με το τι ρίχνουν στην κάλπη.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάντηση Νουρή, Κέττηρο,apantisi nouri, kettiro