Απάντηση Σιμπέρ σε Πούτιν για το καθεστώς του παρατηρητή

Δεν υπάρχει λογική στην άρνηση να μετέχουν οι Τουρκοκύπριοι με το καθεστώς του παρατηρητή στις συναντήσεις της Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, ανέφερε από την Αγία Πετρούπολη η «πρόεδρος της βουλής» του ψευδοκράτους Σιμπέλ Σιμπέρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η κ. Σιμπέρ αναφέρθηκε σε δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν – που είπε ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι κυρώσεις σε οποιοδήποτε κοινοβούλιο, όποιος και αν είναι ο λόγος – και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ έχουν το δικό τους «κοινοβούλιο» που αναδείχθηκε μέσα από «δημοκρατικές εκλογές».

Το ότι δεν

αναγνωρίζεται διεθνώς δεν σημαίνει πως πρέπει να εμποδίζεται η εκπροσώπηση του «λαού» στη διεθνή σκηνή, συμπλήρωσε η κ. Σιμπερ.

Είπε ακόμη ότι η Διακοινοβουλευτική Ένωση άκουσε μόνο τη μια πλευρά αναφορικά με το Κυπριακό, λειτουργώντας έτσι ενάντια στις αρχές του διαλόγου που πρεσβεύει.

Υπάρχουν πολλές διακοινοβουλευτικές ομάδες στον κόσμο και οι Τ/κ γίνονται δεκτοί με το καθεστώς του παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην Κοινοβουλευτική Ένωση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, είπε. Δεν είναι δυνατόν να εξηγήσει κανείς τη λογική της μη αποδοχής των Τ/κ στις συναντήσεις της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, κατέληξε η κ. Σιμπέρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα