Απάντηση νέου δημάρχου του Λονδίνου στον «αμαθή» Tραμπ

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν απέρριψε την προσφορά του διεκδικητή της Προεδρίας των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να είναι ο ίδιος μία «εξαίρεση» στην απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Τραμπ έχει ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης μετάβασης μουσουλμάνων στη χώρα του κατά την εκστρατεία για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τον υποψήφιο Πρόεδρο, λέγοντας ότι όσοι ασπάζονται το Ισλάμ τρέφουν «μίσος»

για την Αμερική.

Ερωτηθείς από τους New York Times για το αν η απαγόρευση θα ίσχυε και για τον μουσουλμάνο νεοκλεγέντα δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας ο κ. Τραμπ είπε ότι «πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις».

Ο Σαντίκ Χαν, γιος Πακιστανού μετανάστη στο Λονδίνο, απάντησε ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τον ίδιο. «Πρόκειται για τους φίλους μου, την οικογένειά μου και όλους όσους προέρχονται από υπόβαθρο παρόμοιο με το δικό μου, οπουδήποτε στον κόσμο», είπε ο δήμαρχος Λονδίνου.

Προειδοποίησε δε ότι οι «αμαθείς» απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ «θα μπορούσαν να καταστήσουν και τις δύο χώρες λιγότερο ασφαλείς». Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον για τη θέση της Προέδρου των ΗΠΑ.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα