«Απ' αυτήν την άποψη, ήμασταν πάντα το πρώτο φαβορί για τον τίτλο»

Τη νίκη επί της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα και την άνοδο στην πρώτη θέση, καθώς και τον επικείμενο (δεύτερο) προημιτελικό κόντρα στην κυπελλούχο σχολίασε ο Νεκτάριος Πετεβίνος.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για...

…την επιστροφή στην κορυφή: «Γνωρίζω πως διανύουμε ένα πρωτάθλημα που δεν μπορείς να προδικάζεις το αποτέλεσμα κανενός αγώνα. Πρέπει να θυμίσω ότι, όταν βρεθήκαμε στο -4 μετά την ήττα από την Αρένα, διακρίναμε την πραγματικότητα, όμως τίποτα δεν είχε χαθεί. Δεν χάθηκε και δεν κερδίσαμε

απολύτως τίποτα, πέραν από μία καλή δόση ψυχολογίας. Δεν πρέπει να τη μετατρέψουμε σε εφησυχασμό. Το αυριανό παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα τελικού και αυτό θα αρχίσουμε να το λέμε, διακυβεύεται μία πρόκριση, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Χρειαζόμαστε το κάθε στοιχείο που θα μας βοηθήσει στην ομάδα, ένα στοιχείο είναι η καλή προετοιμασία, ένα άλλο η παρουσία του κόσμου και το τι θα δείξουμε. Πρέπει να τα έχουμε όλα».

…το σερί επιτυχιών κόντρα στην Ομόνοια: «Ο λόγος που χτίσαμε ένα νικηφόρο σερί, είναι ότι παίζουμε για την ιστορία και πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι της. Είπαμε ότι την Τετάρτη θα γραφτεί ιστορία, όμως δεν γράφτηκε ακόμη. Πάμε με αυτή τη λογική και την προσέγγιση. Το 2-1 του πρώτου αγώνα δεν εξασφαλίζει τίποτα. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε από τον πρώτο αγώνα. Δεν μας επιτρέπεται να θεωρήσουμε κάτι δεδομένο, πάμε και ξεκινάμε από την αρχή για έναν ακόμη τελικό».

…τη σημασία της πρώτης θέσης εν όψει πλέι οφ: «Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Όλοι θα παίξουν με όλους. Αν κάποιος εκτιμήσει την κατάσταση, ο πρωτοπόρος έχει πιο δύσκολο έργο στον α’ γύρο των πλέι οφ. Όμως σε αυτό το πρωτάθλημα αυτά δεν υπάρχουν. Καμία ουσία, δεν προσφέρει κάτι η 1η ή 2η θέση.

Πάντα ήμασταν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο από εμπειρίας. Από αυτή την άποψη έχουμε ομάδα με αρκετή εμπειρία, δεν παρασυρόμαστε. Με αυτή τη λογική λειτουργούσαμε πάντα, έτσι και τώρα. Θα δούμε την τελευταία αγωνιστική της σεζόν».

…τον Ντάλσιο: «Πολλοί παίκτες περνούν από κριτική στη διάρκεια της σεζόν. Στο ρόστερ μας έχουμε παίκτες που δέχθηκαν κριτική, όμως τώρα είναι αντίθετες οι γνώμες. Ο Ντάλσιο ήταν η πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού. Είναι παίκτης που αφοσιώνεται στην τακτική ενός προπονητή. Το έπραξε και με τους δύο προπονητές που είχαμε εφέτος. Ο Ντάλσιο έκανε και καλά και κακά παιχνίδια και τα αναγνωρίζει και ο ίδιος. Το τελευταίο διάστημα είναι από τους καταλύτες των θετικών αποτελεσμάτων».

…τη διαιτησία του Δανού στο ντέρμπι: «Ήταν μία διαιτησία που δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην εξέλιξη του αποτελέσματος. Δεν ήταν πρωταγωνιστές με αρνητική έννοια, τους δώσαμε και συγχαρητήρια. Συγκρίνουμε με αντικειμενικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα