Από τις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

Το Τμήμα Φορολογίας ανακοίνωσε ότι όλα τα Υποκείμενα στο Φόρο Πρόσωπα υποχρεούνται από 2/5/2017, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη Φορολογική Δήλωση ΦΠΑ, προσθέτοντας ότι της σχετικής πρόνοιας, εξαιρούνται τα πρόσωπα που υπάγονται στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών και το Ειδικό Καθεστώς Αστικών Ταξί.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος, υποκείμενα στο Φόρο Πρόσωπα, που δεν είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα TAXISnet

Φ.Π.Α., προτρέπονται να εγγραφούν το συντομότερο δυνατό, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη αίτηση εγγραφής τους, μέσω του συνδέσμου https://taxisnetreg.mof.gov.cy (σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε στις 9/1/2017).

Επισημαίνει ότι, τα συστήματα TAXISnet για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Άμεσης Φορολογίας (Φόρος Εισοδήματος) και TAXISnet για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Έμμεσης Φορολογίας (Φ.Π.Α.), είναι διαφορετικά συστήματα και απαιτείται ξεχωριστή αίτηση για πρόσβαση στο κάθε σύστημα.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι, η ημερομηνία έναρξης ισχύος της νομοθεσίας Ν.4(Ι)/2017 που προβλέπει στη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο με Γνωστοποίηση που θα εκδοθεί από τον Έφορο Φορολογίας σύμφωνα με το Άρθρο 19 της εν λόγω νομοθεσίας.

Αναφέρει ότι αιτήσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών θα γίνονται αποδεκτές ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του μηχανογραφημένου συστήματος που θα είναι διαθέσιμο στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» .

Απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Τμήμα, για να μπορέσετε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας είναι “να εγγραφείτε στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» (www.ariadne.gov.cy) μέσω της οποίας θα γίνει έλεγχος εγκυρότητας των στοιχείων σας, και στη συνέχεια ως εξουσιοδοτημένος χρήστης, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μηχανογραφημένο σύστημα”.
“Να υποβάλετε όλες τις απαραίτητες δηλώσεις για όλα τα έτη / περιόδους που υποχρεούστε, σύμφωνα με τις πρόνοιες των υφιστάμενων νομοθεσιών”, προσθέτει.

Τέλος, το Τμήμα Φορολογίας καλεί το κοινό να υποβάλει όλες τις απαραίτητες δηλώσεις και πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» ΕΓΚΑΙΡΑ (και πριν την έναρξη ισχύος της νομοθεσίας) για αποφυγή καθυστερήσεων και αχρείαστης ταλαιπωρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα