ΑΠΟΕΛ: Η Κοπεγχάγη που φέρνει μνήμες

Η Κοπεγχάγη ξυπνά τις ωραιότερες μνήμες στους ΑΠΟΕΛίστες. Ήταν το εμπόδιο που ξεπέρασαν με επιτυχία το 2009 και πέταξαν για πρώτη φορά στα αστέρια. Νάτην και πάλι, 7 καλοκαίρια μετά στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ. Μοιραία θα γίνουν συγκρίσεις. Σίγουρα από πλευράς ονομάτων η Κοπεγχάγη του 2009 είναι σαφώς ανώτερη από τη σημερινή. Τότε είχε Αίλτον, Ν΄Ντόι, Σαντίν και Γιόργκενσεν. Τη προηγούμενη διετία είχε καταφανή κάμψη και παρέδωσε τα σκήπτρα στη Δανία σε Άαλμποργκ και Μίντιλαντ. Επανήλθε

όμως δριμύτερη. Προπονητής είναι ο Στάλε Σόλμπακεν, ήταν και το 2009 στο πάγκο της ομάδας.

Δανοί επί το πλείστον οι παίκτες της, μερικοί από αυτούς με καριέρα στην Εθνική, όπως ο Κβίστ, ο Κουσκ και ο αρχηγός Ντιλένι . Τέσσερις Σουηδοί, εκ των οποίων οι δύο εν ενεργεία διεθνείς (Αουγκουστίνσον και Γιόχανσον) και οι άλλοι δύο (Άντονσον, πρώην του Παναθηναϊκού και Νίλσον) με μεγάλη εμπειρία. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Παραγουανό επιθετικό Σαντατέρ και τον ταλαντούχο Σέρβο Πάβλοβιτς. Η Κοπεγχάγη αγωνίζεται φυσικά στο στάδιο «Parken» της πρωτεύουσας.

Το πρωτάθλημα της είναι ήδη σε εξέλιξη. Σε τρεις αγώνες μετρά ισάριθμες νίκες με συντελεστή γκολ 11-0 (4-0, 3-0, 4-0). Στη πορεία για τα πλέι-οφ απέκλεισε άνετα τη Κρουσέιντερς Βορείου Ιρλανδίας με 6-0, 3-0 και τη Ρουμανική Άστρα με 3-0 και 1-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα