ΑΠΟΕΛ: Μας συστήθηκε ο Στίλιτς…

Το ζητούμενο μέσα από τα φιλικά παιγνίδια προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ είναι να γνωρίσουν οι ποδοσφαιριστές τη φιλοσοφία του νέου προπονητή, να δέσουν μεταξύ τους, κυρίως τα νέα αποκτήματα, ώστε να μάθει ο ένας το παιγνίδι του άλλου και με την πάροδο του χρόνου η ομάδα να έχει την ομοιογένεια που απαιτείται. Είναι γνωστό ότι τα φιλικά είναι για τους προπονητές και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Πόσω μάλλον για τον Ντομίγκος Πασιένσια, στο πρώτο του κοουτσάρισμα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν πάντως να κερδίσουν στο πρώτο τους φιλικό με 2-0 τη λιθουανική Ατλάντας, στο οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην του τραυματία Αλωνεύτη, των Ντε Βινσέντι, Αμορίν και του Καρλάο που απουσιάζει με άδεια της διοίκησης. Σκόρερ οι Σεμίρ Στίλιτς -με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ- και Παπαφώτης μετά από ασίστ του Εφραίμ.

Μέσα από το φιλικό παρουσιάστηκε ένας ΑΠΟΕΛ που δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με σχηματισμό 4-3-3 και το γνωστό παιγνίδι κατοχής, ο Πασιένσια έδειξε με το καλημέρα πως δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα στον τρόπο παιγνιδιού, αλλά θα προσπαθήσει να το εξελίξει. Να κάνει πιο ελκυστική και πιο γρήγορη την ομάδα των «γαλαζοκιτρίνων».

Ο Πορτογάλος στην πρώτη του ενδεκάδα έδωσε φανέλα βασικού σε τέσσερεις νέους (Κοτίνα, Αστίθ, Μακρίδης, Βάντερ) και επτά από το περυσινό ρόστερ. Ο Αρτυματάς ήταν παρτενέρ του Αστίθ στα στόπερ, ο Αντωνιάδης κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σέρτζιο στην άλλη πλευρά, οι Αλεξάνδρου, Μακρίδης και Μοράις στη μεσαία γραμμή, ο Χαραλαμπίδης δεξί εξτρέμ και ο Σωτηρίου στην κορυφή.

Ο Μακρίδης αγωνίστηκε για 65 λεπτά στον άξονα και έδειξε ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, όπως και ο Βάντερ που έπαιξε στην αριστερή πλευρά. Οι Κοτίνα και Αστίθ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πιέστηκαν αρκετά από τους αντιπάλους, οι οποίοι πάντως δημιούργησαν κάποια προβλήματα στην κόντρα επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πασιένσια έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, εκ των οποίων οι Τσόκο, Λεάλ, Στίλιτς και Πιατκόφσκι. Ο Τσόκο αντικατέστησε τον Μάριο Σέρτζιο, έτρεξε και προσπάθησε αρκετά, συμμετείχε στο επιθετικό παιγνίδι, αλλά έκανε και εύκολα λάθη. Ο Λεάλ χρησιμοποιήθηκε στο δεξί φτερό και φάνηκε ότι χρειάζεται χρόνο μέχρι να μπει στο πετσί της ομάδας. Ο Στίλιτς ήταν στον άξονα και με το καλημέρα ξεχώρισε. Παρουσίασε μέρος της ποιότητάς του, με αποκορύφωμα το όμορφο γκολ που πέτυχε, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση.

Σε ό,τι αφορά τον Πιατκόφσκι, αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, ήταν κινητικός, ζητούσε μπάλα, είχε καλά κρατήματα και έπαιξε καλά όταν είχε αντίπαλο στην πλάτη.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης οι Κίσσας, Τζιαμάς, Χριστοδούλου, Αναστασίου, Εφραίμ και Ν. Ιωάννου.

Σαφέστατα, δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα από μόλις ένα φιλικό. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ελάχιστες αλλά δυνατές προπονήσεις και τα πόδια των παικτών είναι βαρετά ακόμη. Παράλληλα, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι τα νέα αποκτήματα είναι πολλά και χρειάζεται δουλειά στην ομοιογένεια. Αυτό θα βελτιωθεί μέσα από τις επόμενες προπονήσεις και παιγνίδια που θα ακολουθήσουν.

Αύριο, ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει το δεύτερο του φιλικό με αντίπαλο την πολωνική Λέγκια Γκτανσκ, και θεωρείται πιο δυνατό από το χθεσινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα