Αποφάσεις στα κατεχόμενα για μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων

«Απαγορευμένα» για τα κατεχόμενα κηρύχθηκαν εκ μέρους του «υπουργικού συμβουλίου» τέσσερα άτομα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης Μπαϊμπασίν και λαθρέμποροι όπλων, σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Οι αποφάσεις με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2023 σε σχέση τα μέλη των εν λόγω τρομοκρατικών οργανώσεων δημοσιεύθηκαν στην «επίσημη εφημερίδα» και τέθηκαν σε ισχύ χθες.

Η

μία από τις αποφάσεις αφορά τον Αρζέν Σουνάλ από το Ντιγιάρμπακιρ, που είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Μπαϊμπασίν και μέτοχος των εταιρειών Win Win Finans, Fast Direct Döviz Ltd, Vip Smart Rent A Car Ltd και Vip Smart Security Com Ltd που ιδρύθηκαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με χρηματοδότηση της εν λόγω οργάνωσης.

Μια άλλη απόφαση αφορά τον γεννηθέντα το 1989 στην Σοβιετική Ένωση Σιαμίλ Καλάεβ, ο οποίος αναζητείται από την Interpol εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο Καλάεβ είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και απαγορεύεται η είσοδός του στην Τουρκία.

Η τελευταία απόφαση αφορά τους Μουχαμμέτ Χανιφί Κουλακσίζ και Μπουράκ Κουλακσίζ, για τους οποίους αναφέρεται ότι γίνονται έρευνες σε σχέση με διεξαγωγή λαθρεμπορίου όπλων από την Τουρκία προς τις κατεχόμενες και τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου και προσπάθεια πώλησης όπλων σε μερικές ομάδες στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα