Απόλλων - ΑΕΚ 2-1: Ο Ουάρντα «μίλησε» στο τέλος και τον έστειλε... εξάδα!

Ο Απόλλωνας κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της ΑΕΚ με γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στην εξάδα, στο ντέρμπι που διεξήχθη στο «Αλφαμέγα», με το οποίο ολοκληρώθηκε η δράση για την 25η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta.

Με καλό ρυθμό κύλισε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο έλειψαν οι κλασικές ευκαιρίες,

με τους γηπεδούχους να δημιουργούν περισσότερες προϋποθέσεις και να είναι γενικά πιο επικίνδυνοι και την ΑΕΚ στην συνέχεια να εξισορροπεί, ωστόσο το 0-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Από νωρίς στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς στο 50’ ο Χαμάς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 64’ από αντεπίθεση που ξεκίνησε με τον Ουάρντα από τα αριστερά, βρήκε τον Πίττα στην περιοχή ο οποίος έκανε πρώτα ένα σουτ πάνω στον Τόμοβιτς, στη συνέχεια άλλο ένα το οποίο απέκρουσε ο Πίριτς με τον Ντόνιο να εκμεταλλεύεται το ριμπάουντ και από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 76’ η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μιλίτσεβιτς, έπειτα από σέντρα του Φαράζ από τα δεξιά. Μετά το γκολ της ισοφάρισης οι φιλοξενούμενοι έψαξαν ακόμη πιο έντονα ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο την τελευταία λέξη στον αγώνα είπε ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το σπριντ μόνος και τελείωσε ιδανικά την φάση γράφοντας το 2-1 σκοράροντας το πρώτο του τέρμα με τα χρώματα του Απόλλωνα.

Όσον αφορά τα βαθμολογικά δεδομένα, ο Απόλλωνας κατάφερε να κλειδώσει οριστικά τη θέση του στην εξάδα, και πλέον βρίσκεται στην 5η θέση με 41 βαθμούς.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να ανέβει και πάλι στην κορυφή, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη δεύτερη θέση με 54 βαθμούς, και στο -2 από τον πρώτο ΑΠΟΕΛ.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ της αναμέτρησης στο SPORTIME.

Keywords
Τυχαία Θέματα