Απόλλων: Στο μικροσκόπιο οι 11 μετεγγραφές

Ένδεκα μετεγγραφές πραγματοποίησε φέτος ο Απόλλωνας στις δύο μετεγγραφικές περιόδους.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι του βγήκαν αφού οι περισσότεροι έχουν αρκετές συμμετοχές, ενώ κάποιοι εξ αυτών θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι. Έχοντας δώσει 40 επίσημα παιχνίδια ο Απόλλωνας τη φετινή περίοδο (29 πρωτάθλημα, 5 κύπελλο, 6 Ευρώπη) μπορούμε να κάνουμε έναν έλεγχο για το πόσο βοήθησαν την ομάδα οι μετεγγραφές που έγιναν. Αρχίζουμε με αυτές του καλοκαιριού.

ΕΛΙΖΙΟ ΣΙΛΒΑ: 29 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 2.445 ΛΕΠΤΑ, 2 ΓΚΟΛ
Ο βασικότατος αριστερός μπακ της ομάδας. Κατάφερε στα περισσότερα

παιχνίδια να έχει αρκετά καλή απόδοση. Έδωσε στον Απόλλωνα την ασφάλεια που του έλειπε στην άμυνα, ενώ πολλές φορές συμμετέχει και στο επιθετικό κομμάτι. Στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει μείνει από δυνάμεις, όμως επανήλθε δριμύτερος στον τελευταίο αγώνα.

ΖΟΑΟ ΠΕΔΡΟ: 28 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 2.479 ΛΕΠΤΑ, 1 ΓΚΟΛ
Η καλύτερη καλοκαιρινή μετεγγραφή. Ξόδεψε αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσει έστω και ως δανεικό ο Απόλλωνας. Ξεκίνησε καλά στην Ευρώπη, έκανε μια κοιλιά το φθινόπωρο, όμως από τον Νοέμβριο και μετά είναι ο σταθερός του παίκτης. Και να σκεφτεί κάποιος ότι ενώ είναι πλάγιος επιθετικός, πέρασε τα ¾ της χρονιάς αναγκαστικά ως δεξιός μπακ. Όταν προσαρμόστηκε στη νέα του θέση ήταν εξαιρετικός.

ΦΡΕΪΡΕ ΛΕΑΝΤΡΟ: 27 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 2.430 ΛΕΠΤΑ, 2 ΓΚΟΛ
Ακόμα μια πετυχημένη καλοκαιρινή μετεγγραφή. Αρκετά σταθερός κεντρικός αμυντικός, συνέθεσε μαζί με τον Αγγελή ένα πολύ καλό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αν και αποκτήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Φρέιρε στα περισσότερα παιχνίδια είχε πολύ καλή απόδοση. Ο Βραζιλιάνος όταν δεν είναι σε καλή μέρα, επηρεάζεται ολόκληρη η ομάδα.

ΑΛΕΞ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ: 26 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 1.928 ΛΕΠΤΑ, 5 ΓΚΟΛ
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να αποτελέσει το σημείο αναφοράς του Απόλλωνα. Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα δεν τα πήγε άσχημα, όμως θα μπορούσε και καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους δύο μήνες, αγωνιζόμενος στο φτερό και όχι στον άξονα, έδειξε σαν το ψάρι έξω από το νερό. Χρειάστηκε χρόνο για να αφομοιώσει αυτά που ήθελε από αυτόν ο προπονητής του, όμως είναι βαρόμετρο για την ομάδα του.

ΝΤΕΓΙΑΝ ΜΕΖΓΚΑ: 22 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 897 ΛΕΠΤΑ, 2 ΓΚΟΛ
Με καλές αλλά και πολλές μέτριες στιγμές ο Κροάτης. Είναι αλήθεια ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια, αγωνιζόμενος στον άξονα, έδειξε καλύτερο πρόσωπο. Σίγουρα περίμεναν περισσότερα πράγματα στον Απόλλωνα αποκτώντας τον αφού σε καμία στιγμή δεν ήταν ο πλάγιος επιθετικός που ήθελαν οι «κυανόλευκοι».

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΣΑΚΚΕΤΙ: 20 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 1.612 ΛΕΠΤΑ
Μέχρι τον Ιανουάριο και τον αγώνα με την Ανόρθωση ήταν βασικός και αναντικατάστατος και θα διεκδικούσε και αυτός τον τίτλο της καλύτερης μετεγγραφής του καλοκαιριού. Από την ημέρα της αποβολής του στο «Παπαδόπουλος» στις 23 Ιανουαρίου ουσιαστικά δεν ξανα-αγωνίσθηκε, αφού από τότε έπαιξε μόνο σε δύο αγώνες και συνολικά 71 λεπτά.

ΣΙΜΕΟΝ ΣΛΑΒΤΣΕΦ: 20 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 1.117 ΛΕΠΤΑ, 1 ΓΚΟΛ
Καλή μετεγγραφή ο νεαρός Βούλγαρος. Στο πρώτο μισό της περιόδου είχε συμμετοχές κυρίως ως αλλαγή. Από τον Ιανουάριο και μετά έγινε βασικότατος και βοήθησε σε αρκετά παιχνίδια, ενώ είχε και μέτριες παρουσίες. Ο λόγος που ο κ. Εμάνουελ μετατόπισε στο φτερό τον Ντα Σίλβα. Διεθνής με την Εθνική Βουλγαρίας, έδωσε περισσότερα απ' όσα περίμεναν στον Απόλλωνα όταν τον αποκτούσαν το καλοκαίρι.

ΣΙΜΟΕΣ ΖΑΪΜΕ: 10 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 900 ΛΕΠΤΑ
Η χειρότερη μετεγγραφή του Απόλλωνα τη φετινή περίοδο. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε βασικός, όμως σε γενικές γραμμές δεν τα πήγε καλά. Παίζοντας στο κέντρο της άμυνας δεν προσέφερε την ασφάλεια που ήθελαν οι «κυανόλευκοι». Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 7 Νοεμβρίου και μετά αγωνίσθηκε μόνο σε τρία παιχνίδια, όταν έλειψαν αναγκαστικά οι Φρέϊρε και Αγγελής. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τον Αγγελή παροπλισμένο στα τελευταία παιχνίδια ο προπονητής του προτίμησε τον νεαρό Μοντέιρο για βασικό.
Πάμε τώρα και στις τρεις χειμερινές μετεγγραφές, οι οποίες κρίνονται απόλυτα πετυχημένες.

ΑΝΤΟΝ ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ: 11 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 713 ΛΕΠΤΑ, 7 ΓΚΟΛ
Ο άνθρωπος που έλειπε από τον Απόλλωνα. Με γκολ κάθε 110 λεπτά ο Κροάτης δείχνει να είναι ένας killer μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι δεινός γκολτζής, πάντα μέσα στις φάσεις. Σε δέκα αγώνες στο πρωτάθλημα έχει σημειώσει 7 τέρματα και χωρίς να εκτελεί πέναλτι. Σκόραρε με κεφαλιά, με πλασέ, με εύκολο τρόπο, με δύσκολο. Είναι κυρίως παίκτης περιοχής που του αρέσει να δοκιμάζει να τελειώνει τις φάσεις σε πρώτο χρόνο. Κέρδισε και δύο πέναλτι μέχρι τώρα. Έχει δέσει αφάνταστα με το υπόλοιπο σύνολο, ενώ στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να τα έχει βρει με τους άλλους δύο (Παπουλή, Γκίε) και μαζί κάνουν θαύματα. Στον Απόλλωνα νιώθουν τυχεροί που ο Κροάτης έχει συμβόλαιο και τη νέα περίοδο και έτσι του χρόνου περιμένουν ότι θα είναι ακόμα καλύτερος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: 9 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 682 ΛΕΠΤΑ
Ο αρχηγός της Εθνικής έχει δικαιώσει με την παρουσία του την επιλογή που έγινε τον Ιανουάριο για να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Μακρίδης αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γκουγιόν και, παρά το γεγονός ότι δεν είναι κλασικός αμυντικός μέσος, τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Ο 34χρονος άσος πρόλαβε να αγωνισθεί σε 9 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (και 3 στο κύπελλο) από την ημέρα που ξαναφόρεσε τα «κυανόλευκα». Ιδιαίτερα στα τελευταία δύο παιχνίδια, στα οποία ο κ. Εμάνουελ επιλεγεί το 4-4-2, η παρουσία του Μακρίδη είναι καταλυτική τόσο στον ανασταλτικό τομέα όσο και στο να κυκλοφορήσει σωστά η μπάλα στην επίθεση.

ΠΕΔΡΟ ΜΟΝΤΕΪΡΟ: 4 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, 360 ΛΕΠΤΑ
Πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και μετά τη συντριβή από την ΑΕΚ. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός δεν τα έχει πάει και άσχημα στα παιχνίδια όπου έχει αγωνισθεί και έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Απόλλωνας. Έκανε τον προπονητή του να νιώθει ασφάλεια ότι μετά τους Φρέιρε και Αγγελή έχει ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό στον οποίο μπορεί να βασιστεί αν τον χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα