Απόλυτα αφοσιωμένοι στην σωστή διαχείριση του νερού λέει το ΣΥΛ

Πρόσκληση στην κοινωνία, να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης για προστασία του νερού, απευθύνει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, διαβεβαιώνοντας ότι παραμένει αφοσιωμένο στη σωστή διαχείριση του και έτοιμο για την ενσωμάτωση στον νέο Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση, το ΣΥΛ αναφέρει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία του νερού στη ζωή μας και τονίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων που σχετίζονται με το νερό για ένα βιώσιμο μέλλον.

«Χωρίς συντονισμένες προσπάθειες

για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η διαθεσιμότητα και η ποιότητα του νερού θα συνεχίσουν να μειώνονται, απειλώντας την ανθρώπινη ευημερία και την οικολογική σταθερότητα», συνεχίζει και σημειώνει πως, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF, 2.2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον το κόσμο, εξακολουθούν να ζουν χωρίς ασφαλές πόσιμο νερό, συμπεριλαμβανομένων 115 εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν επιφανειακά ύδατα για πόση.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού είναι «Νερό για την Ειρήνη», προσθέτει το ΣΥΛ, υπενθυμίζει ότι το νερό μπορεί να αποτελέσει αιτία συγκρούσεων αλλά και τρόπο διευθέτησης προβλημάτων όταν οι χώρες και οι κοινότητες συνεργάζονται αρμονικά.

Μεταξύ άλλων, το ΣΥΛ τονίζει ότι οι προσπάθειες του είναι συνεχείς ώστε «να συμβάλουμε σε ένα μέλλον με ασφάλεια στο νερό» και πως ο Οργανισμός εξοπλίζεται με τεχνολογίες και αξιοποιεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα και κονδύλια, συντηρώντας και αναβαθμίζοντας το υδρευτικό δίκτυο και άλλες υποδομές που βρίσκονται στα όρια της περιοχής του.

Υποδεικνύοντας ότι η ενσωμάτωση του στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, τον ερχόμενο Ιούλιο, θα επεκτείνει σημαντικά αυτά τα όρια, το ΣΥΛ διαβεβαιώνει ότι είναι έτοιμο και απόλυτα αφοσιωμένο «στον στόχο να διαχειριστούμε βιώσιμα τους υδάτινους πόρους και να παρέχουμε καθαρό και ποιοτικό νερό σε όλους τους καταναλωτές μας».

Σε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζει, «θέλουμε την κοινωνία αρωγό και συμπαραστάτη», ενώ απευθύνει για ακόμα μια φορά πρόκληση στην κοινωνία για διαχείριση του νερού με προσοχή και σεβασμό.

«Υπάρχει πληθώρα απλών τρόπων εξοικονόμησης νερού, τους οποίους οφείλουμε να κάνουμε καθημερινή μας συνήθεια. Ας ανανεώσουμε όλοι τη δέσμευσή μας για τη σωστή διαχείριση του νερού και ας προβούμε σε ενέργειες για την προστασία και τη διατήρηση αυτού του ανεκτίμητου πόρου», αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα