''Η Ομόνοια να βρεθεί και πάλι στην κορυφή"

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (14/05) τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Οικονομικής Σωτηρίας της Ομόνοιας στο προπονητικό κέντρο της ποδοσφαιρικής ομάδας, "Ηλίας Πούλλος", στην παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, φίλων, μελών και οπαδών του Σωματείου. Τα Αποκαλυπτήρια τελέστηκαν από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Δώρο Σεραφείμ, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα ακόλουθα:

"Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ θερμά για την εδώ παρουσία σας, σε αυτήν την πολύ σημαντική ημέρα για το Σωματείο μας. Την ημέρα κατά την οποία θα Αποκαλυφθεί, το Μνημείο Οικονομικής Σωτηρίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Το μυαλό μας ταξιδεύει τρία χρόνια πίσω, στον Μάρτιο του 2013. Εκείνη την χρονική περίοδο, η ΟΜΟΝΟΙΑ περνούσε τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, καθώς το σενάριο που ήθελε το Σωματείο μας να τερματίζει, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τη λειτουργία του, ήταν το επικρατέστερο. Το τότε Διοικητικό Συμβούλιο, προβληματίστηκε έντονα για την οικονομική κατάσταση του Σωματείου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως, ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά στο να ξεπεραστεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήταν να απευθυνθεί για βοήθεια στον κόσμο της ομάδας. Εξαγγέλθηκε πρόγραμμα οικονομικής σωτηρίας, το οποίο περιελάμβανε αρκετές ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες και την εκστρατεία για ανέγερση του Μνημείου Οικονομικής Σωτηρίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Ένας μεγάλος αριθμός Φορέων, Αθλητικών Σωματείων και Οργανωμένων Συνόλων, όπως και Αθλητών, Στελεχών, Φίλων και Οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εκφράζοντας την αγάπη τους και την έννοια τους να κρατηθεί στη ζωή το αγαπημένο τους Σωματείο, προσέφεραν σημαντικά χρηματικά ποσά, συμβάλλοντας δραστικά στην άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, αφενός για να διατηρηθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ στη ζωή και αφετέρου για να συνεχιστεί, με καλές προοπτικές, η προσπάθεια για οριστική επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί, κυρίως, από την κακοδιαχείριση της χρονικής περιόδου 2008-2012. Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά συγκινητική και επιβεβαίωσε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει, το Σωματείο που παντοτινά στηρίζεται σε πλατιά λαϊκή βάση ανθρώπων, που το αγαπούν παθολογικά και με ανιδιοτέλεια και δηλώνουν παρών, όποτε τους ζητηθεί, να στηρίξουν οικονομικά ή με άλλους τρόπους το Σωματείο. Παρά την μεγάλη οικονομική βοήθεια που δόθηκε, τα οικονομικά προβλήματα του Σωματείου συνέχισαν να υπάρχουν. Το γεγονός αυτό, μαζί και με άλλα προβλήματα, πέραν του οικονομικού, που δημιουργήθηκαν, υποχρέωσαν το τότε Διοικητικό Συμβούλιο να υποβάλει την παραίτησή του.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο, που ανέλαβε την ηγεσία του Σωματείου τον Φεβρουάριο του 2014, κατάρτισε ένα τριετές στρατηγικό πλάνο οικονομικής εξυγίανσης, το οποίο μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά.
Παράλληλα, προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, για την κατασκευή του Μνημείου Οικονομικής Σωτηρίας, το οποίο επιλέχθηκε να τοποθετηθεί στον χώρο του προπονητικού κέντρου της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, το "Ηλίας Πούλλος", για να το βλέπουν και να παραδειγματίζονται, πρώτα από όλα, οι αθλητές/ποδοσφαιριστές μας, αλλά και για να υποδηλώνει τη διαχρονική σχέση που υπάρχει μεταξύ του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Στο Μνημείο αναγράφονται, όλοι όσοι έχουν συνεισφέρει περισσότερα από 1000 ευρώ. Ωστόσο, παρόλο που η χρονική περίοδος που σχετίζεται με την συνεισφορά για την ανέγερση του Μνημείου, έχει λήξει, έχει ληφθεί πρόνοια ώστε στο Μνημείο να υπάρχουν αρκετές ακόμη διαθέσιμες θέσεις, για όλους όσους επιθυμούν, ακόμη και τώρα, να συμβάλουν με τη δική τους συνεισφορά, στην προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση του Σωματείου μας. Ήδη κάποιες επιπλέον εισφορές έχουν γίνει και σύντομα θα προστεθούν στο Μνημείο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιθυμεί να εκφράσει τις δικές του θερμές ευχαριστίες και ταυτόχρονα τις ευχαριστίες ολόκληρης της οικογένειας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σε όλους όσους στις δύσκολες στιγμές συνέβαλαν στην οικονομική σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αναφέρονται ονομαστικά στις πλακέτες που έχουν τοποθετηθεί στο Μνημείο, όπως και σε όλους όσους έχουν συνεισφέρει οικονομικά, με άλλους τρόπους. Ακόμη, ευχαριστίες εκφράζουμε στις εταιρίες "Spirito Concrete LTD", "Y. Savvides LTD", " ΑΜ Andronikou LTD", "Andros Pavlides LTD", "Pissis LTD" και στον Κυριάκο Πίσση και "MAMIPA LTD", οι οποίες αφιλοκερδώς προσέφεραν υλικά για την ανέγερση του Μνημείου.

Ευχαριστίες, επίσης, εκφράζονται και στις χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και Φίλους, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, που διαχρονικά συμπαραστέκονται και στηρίζουν το Σωματείο, κρατούν ψηλά το λάβαρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, διαμορφώνουν την ένδοξη ιστορική πορεία του Σωματείου μας και προάγουν τα πιστεύω, τις ιδέες και τα ιδανικά του, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του. Το Μνημείο Οικονομικής Σωτηρίας θα είναι εδώ παντοτινά, για να υπενθυμίζει σε όλους εμάς, ότι έχουμε τη διαχρονική υποχρέωση, όλοι μαζί, να εργαζόμαστε ακατάπαυστα και με ζήλο, να στηρίζουμε και να προστατεύουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ, για να την οδηγήσουμε και να τη διατηρήσουμε και πάλι στην κορυφή!

Σας ευχαριστώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα