Κύπρος: Τι άλλαξε και πώς στον χάρτη της αντιτρομοκρατικής

Ήταν η χρονιά που η Ευρώπη μάτωσε και η Γαλλία βάφτηκε με αίμα, όταν οι τρομοκράτες χτύπησαν και σκόρπισαν τον τρόμο στην πόλη του φωτός. Τον Νοέμβριο, το Παρίσι κτυπήθηκε από 6 τρομοκρατικές ενέργεις και οι νεκροί ξεπέρασαν τους 150.

Τα αντιτρομοκρατικά μέτρα από τότε ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με τους ελέγχους σε αεροδρόμια και λιμάνια να γίνονται αυστηρότεροι. Τα αεροδρόμια των περισσότερων χωρών μοιάζουν με αστακό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, ειδικά σε περιόδους αιχμής, που οι

ουρές αναμονής είναι ατέλειωτες.

Η Κύπρος, από το 2015 ενίσχυσε επίσης τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που λαμβάνονταν, στέλνοντας τον Δεκέμβριο του 2015, ένα μήνα μετά το κτύπημα δηλαδή, 150 άνδρες της Εθνικής Φρουράς στα αεροδρόμια. Οι εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΦ περιπολούν σε περίοπτους χώρους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Η Κύπρος από τότε λαμβάνει αυξημένα μέτρα στους δημόσιους χώρους, ενώ περιπολίες ένοπλων αστυνομικών γίνονται και σε εκκλησίες τις μέρες του Πάσχα και των Χριστουγέννων, όπου η κοσμοσυρροή είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με άλλες μέρες.

Η Αστυνομία και τα ειδικά κλιμάκιά της επαγρυπνούν, έχοντας κατά νου ότι η Κύπρος μπορεί να μην αποτελεί στόχο για τους τρομοκράτες, είναι όμως σε ένα ευρύτερο τόξο, έχοντας υπόψη και τη γεωγραφική της θέση.

Τις τελευταίες μέρες, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί, αφού ένα tweet σήμανε συναγερμό στην Interpol. Το εν λόγω tweet είχε ως παραλήπτη μια αεροπορική εταιρεία και προειδοποιούσε για κτύπημα λόγω της μαύρης σημερινής επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα