Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: "Η ομογένεια στηρίζει την Κύπρο"

"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν λήξει το Κυπριακό θέμα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, σε συνάντηση που είχε στις ΗΠΑ το απόγευμα της Πέμπτης, με τον Υπουργό Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη.

Ο Υπ.Γεωργίας μετέφερε τις ευχαριστίες του ΠτΔ προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, για τις υπηρεσίες που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στο εθνικό μας θέμα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο κ. Κουγιάλης χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνομιλία τους. λέγοντας ότι

«αντάλλαξαν απόψεις, σκέψεις και πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στην Κύπρο, για το τι συμβαίνει εδώ στην Αμερική, για το μέλλον και την πρόοδο της Ελληνικής και της ορθόδοξης κοινότητας εδώ στην Αμερική και έχουμε ανανεώσει το ραντεβού μας για το μέλλον, για να αναλάβουμε κάποια κοινή δράση για το θέμα της εξάλειψης της φτώχειας, όπως είχαμε συνεννοηθεί και παλαιότερα».

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μιλώντας για βήμα προόδου και κατάκτηση νέων επιπέδων και νέων δυνατοτήτων.

«Η Κυπριακή ομογένεια εδώ είναι πάρα πολύ ισχυρή. Η προσπάθεια που κάνουν για το Κυπριακό θέμα είναι πάντοτε χωρίς διακοπή και όπως διαβεβαίωσα τον κύριο Υπουργό δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν λήξει το Κυπριακό θέμα με τον δίκαιο και σωστό τρόπο για τον οποίο αγωνιζόμεθα και παρακαλούμε το Θεό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρόσθεσε ότι η Ομογένεια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Λευκωσία για την πορεία του Κυπριακού και σε συνεχή προσπάθεια, με στόχους, «πρώτο να το κρατούμε ως θέμα ζωντανό και να μην το αφήσουμε να περάσει στη λήθη και δεύτερο, για να προωθήσουμε όσο μπορούμε ταχύτερα και ουσιαστικότερα τη λύση του θέματος αυτού. Πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι και θα είναι μαζί μας».

Χθες βράδυ ο Υπουργός Γεωργίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του οι ηγεσίες της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανώσεων και της ΠΣΕΚΑ, τις οποίες ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Κουγιάλης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από την Τετάρτη το βράδυ και σήμερα θα υπογράψει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα επισκεφθεί ξανά την Κύπρο στις 10 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα