Αρχιεπίσκοπος: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαϊα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Διαβεβαιώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ότι θα διαλευκάνει την υπόθεση Αββακούμ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δε θα κατηγορηθεί ο Ησαϊας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σίγμα στις Τομές στα Γεγονότα, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε ότι «δεν θα έπρεπε να στήσουμε δικαστήρια πριν από τις έρευνες. Δεν θα κατηγορήσουμε τον Μητροπολίτη Ταμασού για κάτι που έφερε στη δημοσιότητα.  Μιλώντας εκ των υστέρων, ίσως θα έπρεπε να θέσει πιο αυστηρά κριτήρια και

πλαίσια μέσα στα οποία να κινούνταν στη συγκεκριμένη Μονή, έπρεπε να μα δείξει περισσότερη προσοχή σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που έβαλε εκεί για να ιδρύσουν ένα μοναστήρι. Το είπε και ο ίδιος ότι τον ξεγέλασαν».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάτι μεμπτό επειδή έπαιρνε χρήματα από τη Μονή, ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε ότι εάν υπάρχουν αποδείξεις δεν είναι μεμπτό. Συγκεκριμένα, ανέφερε «αν έπαιρνε χρήματα για τη Μητρόπολη έναντι αποδείξεων, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό, είναι αν έπαιρνε χρήματα χωρίς έκδοση αποδείξεων και χωρίς να πηγαίνουν χρήματα στη Μητρόπολη».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, ανέφερε ότι σοκαρίστηκε με τα όσα είδε στη Σύνοδο, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτα. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώνει πως εάν ο κόσμος που εξαπατήθηκε, το αποδείξει θα τα πάρει πίσω.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος, δήλωσε ότι  «εάν κάποιοι μπορούν να αποδείξουν ότι εξαπατήθηκαν και έδωσαν π.χ. ένα χωράφι και το θέλουν πίσω, τότε θα το πάρουν».

Τέλος, είπε ότι ο Μητροπολίτης έχει δικαίωμα να διορίζει θρονικούς επιτρόπους.

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Κύκκου για Αββακούμ: «Επίορκοι μοναχοί σκανδαλίζουν τους πιστούς»

Keywords
Τυχαία Θέματα