Αρχιραββίνος Κύπρου: Κύπριοι φιλοξενούν στα σπίτια τους οικογένειες Ισραηλινών

Σχεδόν 3.000 Ισραηλινοί βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο.

Άνθρωποι που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου και μέσα σε μία νύκτα αναγκάστηκαν να αφήσουν τη ζωή και τα σπίτια τους προς αναζήτηση ασφαλέστερου περιβάλλοντος.

Πήραν τις αποσκευές τους και ήρθαν στη χώρα μας, με τους πολίτες της Κύπρου, όπως δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ, ο Αρχιραββίνος Ρασκίν να ανοίγουν τα σπίτια τους για να τους φιλοξενήσουν.

«Από

την αρχή του πολέμου πιστεύουμε ότι περίπου τρεις χιλιάδες Εβραίοι από το Ισραήλ έφτασαν στην Κύπρο. Βλέποντας τις κόρες μας να βιάζονται και τα παιδιά μας να απαγάγονται. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται πουθενά στον κόσμο», τόνισε.

Για την ασφάλεια της ανησυχεί η εβραϊκή κοινότητα της Κύπρου, η οποία ζητεί την απαγόρευση σημαιών και συνθημάτων που παραπέμπουν σε αντισημιτισμό.

«Έχω συναντήσεις τακτικά με την τοπική Αστυνομία και κάνουμε πολύ σκληρή δουλειά, αλλά πιστεύω ότι δεν μπορούν να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν ενέργειες όπως χθες το βράδυ στη Λάρνακα γιατί πρέπει να δοθεί εντολή από την Κυβέρνηση. Στην Κύπρο δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Θα πρέπει να συλληφθούν, δεν πρέπει να επιτρέπονται στους δρόμους μας, όπως γίνεται στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε κάθε δημοκρατική χώρα αυτές τις μέρες», πρόσθεσε ο Αρχιραββίνος.

Η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Κύπριοι είναι σύμφωνα με τον Αρχιραβίνο Ρασκίν συγκινητική.

«Βλέπω τόσους πολλούς φίλους της Κύπρου να φιλοξενούν τώρα ισραηλινές οικογένειες στα σπίτια τους και τους δίνουν φαγητό και φρούτα», σημείωσε.

Τα ξενοδοχεία στη Λάρνακα είναι υπερπλήρη και οι Κύπριοι άνοιξαν τα σπίτια για όσο χρειαστεί προσφέροντας αγάπη και φιλοξενία.

Δείτε τη συνέντευξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα