Πολύνεκρη επίθεση σε κομβόι λεωφορείων στη Συρία (pics)

Τουλάχιστον 43 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων τα οποία περίμεναν για να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την είδηση της έκρηξης μεταδίδουν τόσο ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, όσο και ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους αντάρτες της

αντιπολίτευσης.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών.

Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 38 άνθρωποι που έφευγαν από τις φιλοκυβερνητικές περιοχές Φούα και Κεφράγια, τέσσερις αντάρτες που επιτηρούσαν τα λεωφορεία σε μια ζώνη διέλευσης δυτικά της πόλης του Χαλεπιού (βόρεια) και έναν άνθρωπος που δεν έχει αναγνωριστεί από τη μκο.

Η αιματηρή έκρηξη που έπληξε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να εισέλθουν στο Χαλέπι, έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, μεταδίδουν ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση.

عشرات القتلى والجرحى جراء تفجير قرب تجمع للخارجين من كفريا والفوعة في منطقة الراشدين غرب حلب#حلب_اليوم #سورية #سوريا pic.twitter.com/YIl4Fgws8X

— HalabToday حلب اليوم (@HalabTodayTV) April 15, 2017

صور من المفخخة التي ضربت تجمعا لمسلحي واهالي كفريا والفوعة عند مدخل حلب pic.twitter.com/50FYNRPFeZ

— ابو الهدى الحمصي (@aboalhodaalhoms) April 15, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα