Άρχισαν οι ποινικές έρευνες για το σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα

Άρχισαν οι ποινικές έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις, για το σφετερισμό των  Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, από τον όμιλο ''AFIK GROUP''.

Ενώπιον των αρχών του κράτους, τέθηκαν και μαρτυρίες δεκάδων προσφύγων, που καταδεικνύουν ότι ουδέποτε προσεγγίστηκαν ή συμφώνησαν με την Afik Group να πουλήσουν τη γη τους.

Παρά ταύτα, ο Γιακόβ Αφίκ, έχτισε 8870 οικιστικές μονάδες σε Τρίκωμο, Καρπασία και Μπογάζι σε ελληνοκυπριακή γη.

Όπως, αποκαλύφθηκε σε προηγούμενα ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ,

ο Αφίκ βρίσκεται πίσω από εταιρείες ''μπάμπουσκα''. Φέρεται να εμπλέκεται με τέσσερεις εταιρίες στις ελεύθερες περιοχές.

Τη Syniga properties Ltd, η οποία ασχολείται με επενδυτικές εργασίες, ιδιοκτήτης της οποίας είναι η επίσης κυπριακή εταιρεία ''Danilen'',  στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Γιακόβ Αφίκ.

Μοναδικός μέτοχός της DANILEN εμφανίζεται η εταιρεία Blue Zone, που ενεγράφει στην Ολλανδία.

Ο Αφίκ φαίνεται επίσης, ως ο διευθυντής εταιρείας με δηλωμένη διεύθυνση στη Λάρνακα, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της ''Leonard Fairclough Cyprus LTD''.

Διευθυντής στην εταιρεία είναι επίσης ο Μισέλ Μιστριέλ Αικούτ, ο οποίος είναι γιος του ιδρυτή της Αφίκ Γκρουπ, Σιμόν Αικούτ. Η τέταρτη εταιρεία στην οποία εμπλέκεται είναι η ShopShop Ltd.

Αρχικά μέτοχος ήταν ο Γιακόβ Αφίκ και ακόμη ένας Ισραηλινός.  Και οι δύο μέτοχοι μεταβίβασαν τις μετοχές τους, στον Μισέλ Μιστριέλ Αικούτ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει εξασφαλίσει μόνιμη άδεια παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία, δείχνοντας Πορτογαλικό διαβατήριο, ως Ευρωπαίος πολίτης.

Την ίδια ώρα, ο Γιακούμπ Αφίκ,  μαζί με τον Σιμόν Μιστριέλ Αϊκούτ, ιδιοκτήτη του ομίλου Αφίκ, εξασφάλισαν παράνομη υπηκοότητα του ψευδοκράτους, για να μπορούν ανεμπόδιστα να παίρνουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης.

Διαβάστε ακόμη: Αντιδρούν τα κόμματα για την πρόσκληση «δημάρχου» στην αντικατοχική Αμμοχώστου

Keywords
Τυχαία Θέματα