Άρχισε έρευνα για την παρενόχληση παιδιού σε παιδική στέγη

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα που ζήτησε το Γραφείο Ευημερίας για το νέο ανησυχητικό κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες και μάλιστα σε παιδική στέγη του ίδιου του Γραφείου Ευημερίας.

Το ρεπορτάζ δημοσίευσε η εφημερίδα «Σημερινή της Κυριακής» και αφορά αγοράκι 10 χρόνων που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά κοριτσάκι ηλικίας μόλις 9 χρόνων.

Και όλα αυτά μόλις λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη του ΣΙΓΜΑ για το συγκλονιστικό περιστατικό σεξουαλικής βίας εναντίον ανήλικου κοριτσιού από τον

συμβίο της μητέρας της.

Το γεγονός θορύβησε την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού η οποία επικοινώνησε με την εφημερίδα «Σημερινή» για να λάβει ενημέρωση.

«Ζητήσαμε άμεση ενημέρωση του περιστατικού από το κανάλι, στη συνέχεια θα ζητήσουμε ενημέρωση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γραφείου Ευημερίας για τον χειρισμό που έτυχε το όλο περαστικό από τις υπηρεσίες και ποια μέτρα λαμβάνονται για προστασία των παιδιών στα ιδρύματα», αναφέρει η Επίτροπος.

Ο αριθμός των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση ολόκληρο το 2016 ήταν 73, ενώ ο φετινός αριθμός καταγγελιών προβλέπεται πολύ μεγαλύτερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα