Άρχισε η συζήτηση για εγκατάσταση καμερών για πρόληψη των πυρκαγιών

Άρχισε η συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής για την εγκατάστασης καμερών παρακολούθησης στους δήμους με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών και τη διαχείριση των διάφορων περιβαλλοντικών κινδύνων.

Την πρόταση νόμου κατέθεσαν οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης (ΔΗΣΥ) και Σταύρος Παπαδούρης (Κινήματος Οικολόγων) με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών σε δασικές και βιομηχανικές περιοχές.

Παρουσιάζοντας την πρόταση ο

Κυριάκος Χατζηγιάννης προειδοποίησε πως σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά σε είσοδο βιομηχανικής περιοχής, ελλοχεύει ο κίνδυνος να θρηνήσουμε μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων απο ότι σε πόλεμο.

Βλέπει θετικά την πρόταση το Τμήμα Περιβάλλοντος, το οποίο επισήμανε πως εκτός από κάμερες υπάρχουν κι άλλα πολλά που μπορούν να γίνουν για πρόληψη των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία γνωστοποίησε πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετήσει σε στρατηγικά σημεία και κυρίως σε βιομηχανικές ζώνες «αισθητήρες παρακολούθησης πυρκαγιών».

Συμφωνεί με την πρόταση και το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων, το οποίο ήδη υπέβαλε πρόταση για τροποποίηση του νόμου, ούτως ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι κάμερες πρέπει να τοποθετηθούν σε χώρους που δεν διέρχονται πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης: Νέος ευρωπαϊκός νόμος για την αλιεία επηρεάζει το 90% των ψαράδων στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα