ΑΣΔΥΚ:Δεν θα εμπλακεί σε φραστική αντιπαράθεση - Θα αποπροσανατολίσει

Δεν θα εμπλακεί σε φραστική αντιπαράθεση αναφέρει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΑΣΔΥΚ, απαντώντας στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - ΣΑΚ, ο οποίος, σύμφωνα με την ΑΣΔΥΚ, "επιχειρεί τη διεκδίκηση της πρωτοκαθεδρίας και της αποκλειστικότητας στην εκπροσώπηση των χιλιάδων αστυνομικών υπαλλήλων".

Σε ανακοίνωσή του ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, αναφέρει, επίσης, ότι "μια τέτοια αντιπαράθεση θα αποπροσανατολίσει

και θα μετατοπίσει το κύριο ζήτημα που δεν είναι άλλο από την προώθηση και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αστυνομία".

Προσθέτει ότι "η υπεύθυνη και ώριμη στάση που τηρεί η συντεχνία από τη σύστασή της, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, ας μην εκλαμβάνεται από κάποιους εκπροσώπους ως αδυναμία ενώ πέραν αυτού ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ αναγνωρίζεται ως συνδικαλιστικός φορέας και προσκαλείται από τη Βουλή και συμμετέχει στη διαμόρφωση νομοσχεδίων που αφορούν ζητήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής".

Υπενθυμίζει ότι η ΑΣΔΥΚ "είναι εγγεγραμμένη Συντεχνία στον Έφορο Συντεχνιών από το 2015 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που εκπροσωπεί περί τις 4000 χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

Κάνει λόγο για "πολιτικά διορισμένα πρόσωπα" που "θέτουν υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι στην Αστυνομία" με τον ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ να λέει ότι έχει υποχρέωση να το διαφυλάξει καθώς είναι κατοχυρωμένο από τον Περί Αστυνομίας Νόμο του 2004, Μέρος 8. Ποικίλες Διατάξεις, Άρθρο 55", σύμφωνα με τον οποίο, "επιτρέπεται σε κάθε μέλος της Αστυνομίας να είναι μέλος  οποιασδήποτε συντεχνίας ή σώματος ή συνδέσμου που συνδέεται με συντεχνία".

Καταληκτικά η ΑΣΔΥΚ διαβεβαιώνει ότι "θα συνεχίσει να στοχεύει στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με όλους τους αρμόδιους φορείς με γνώμονα πάντα την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν συναδέλφους στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική".

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΣΔΥΚ Δεν, #45,asdyk den, #45