Ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας στην ουρά...

Εφιάλτης για τους ασθενείς έχουν καταντήσει οι πολύκροτες λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά περιστατικά που χρήζουν άμεσης διάγνωσης και θεραπείας μεταφέρονται σε βάθος χρόνου με αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας των ασθενών, που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

«Οι λίστες αναμονής έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να έχουμε αναμονή για το MRI 24 μήνες, για να δουν χειρουργό θέλουν ως και ενάμιση χρόνο, οφθαλμίατρο ένα χρόνο, ορθοπεδικό 18 μήνες και άνω κ.τ.λ»,

ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Σοφοκλής Φυττής.Ο Ρίκκος Μαππουρίδης ανέφερε με τη σειρά του: "Έχουμε μακροχρόνιες λίστες στις χειρουργικές επεμβάσεις, ελλείψη νευρολόγων».Λόγω της τεράστιας καθυστέρησης, το κράτος καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.Όπως πρόσθεσε ο κ. Μαπππουρίδης: "Έχουμε αποζημιώσεις για θάνατο που προκλήθηκε στη Λάρνακα, λόγω του ότι δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση εξέτασης με MRI".Τα προβλήματα στα κρατικά νοσηλευτήρια παραμένουν και διογκώνονται.Η Ρούλα Μαυρονικόλα υπογράμμισε: "Πολύς κόσμος απευθύνεται στα νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα τα παράπονα να έχουν διπλασιαστεί. Έχουμε 80 με 100 παράπονα το μήνα".Προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλα θέματα όπως η συμπεριφορά του νοσηλευτικού προσωπικού, οι χαμένοι φάκελοι ασθενών και η καθαριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα