Αστυνομία για «παρανομίες» χειριστών καμερών: «Οι φωτογραφίες είναι μοντάζ»

Για τις φωτογραφίες στις οποίες καταγράφονται παρατυπίες των χειριστών των κινητών καμερών μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Αρχιλόχειας Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασιήκκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «από τις μέχρι σήμερα εξετάσεις έχει διαφανεί σε κάποιες λίγες έως και μεμονωμένες περιπτώσεις κάποιοι υπάλληλοι της εταιρείας είχαν ενεργήσει αυτόβουλα και αυθαίρετα. Αλλά πρόκειται για μεμονωμένες λίγες περιπτώσεις. Το γενικό συμπέρασμα, στο οποίο έχουμε καταλήξει τις τελευταίες ημέρες είναι ότι οι πλείστες

καταγγελίες που μας είχαν υποβληθεί μέσω φωτογραφικού υλικού έχουν αποδειχθεί ανυπόστατες».

Συνέχισε τονίζοντας ότι «από την επεξεργασία των διάφορων φωτογραφιών αποδείχθηκε ότι είναι παραπλανητικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έχουν υποστεί αλλοιώσεις και μοντάζ, με αποτέλεσμα κάποια οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας να έχουν τοποθετηθεί και βρίσκονταν σε ακατάλληλους χώρους, τους οποίους η αστυνομία δεν εγκρίνει».

«Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικές διευθύνσεις κλήθηκαν και αξιολογούν και επανεξετάζουν όλα τα καθορισμένα σημεία στατικών ελέγχων σε κατοικημένες και μη περιοχές. Στη συνέχεια θα υποβάλουν στο Αρχηγείο σημεία που θεωρούνται κατάλληλα για τη διεξαγωγή των ελέγχων. Χώροι που τοποθετούνται κινητές κάμερες επιβάλλεται να είναι απαλλαγμένοι από φυσικά και τεχνικά εμπόδια. Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγονται παράπονα και ισχυρισμοί ότι οι έλεγχοι δεν διεξάγονται για σκοπούς πρόληψης των τροχαίων συγκρούσεων».

Δείτε φωτογραφίες από το CY Police Checkpoint που σύμφωνα με την αστυνομία είναι προϊόν μοντάζ:  

Διαβάστε επίσης: Προς ποινικοποίηση η παρεμπόδιση των κινητών καμερών:«Συμπεριφέρονται ανώριμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα