Αξιωματούχος των ΗΠΑ είχε συζητήσεις στην Κύπρο για ανθρωπιστικό διάδρομο

Παραγωγικές συζητήσεις με Κύπριους και Ισραηλινούς αξιωματούχους είχε στην Κύπρο ο Κέρτις Ρίντ,  Αρχηγός του Επιτελείου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς τη Γάζα.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη

Λευκωσία αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στη συνεργασία με το Ισραήλ, την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, για την αντιμετώπιση των έντονων ανθρωπιστικών αναγκών των αμάχων στη Γάζα.

Ο κ. Ριντ συζήτησε επίσης την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στις απερίσκεπτες και παράνομες επιθέσεις των Χούθι εναντίον της θαλάσσιας κυκλοφορίας στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πλοίων, σημειώνεται.

Οι επιθέσεις αποτελούν απαράδεκτη απειλή για το παγκόσμιο εμπόριο και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ναυσιπλοΐας, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Προσθέτει πως στις συναντήσεις του με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Ριντ συζήτησε τη δυναμική των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-ΚΔ και διερεύνησε τρόπους για συνέχιση της εμβάθυνσης των πολιτικών, οικονομικών και διαπροσωπικών δεσμών και δεσμών ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση ΠτΔ με Επενδυτικό Ταμείο ΗΑΕ: Διερεύνηση προοπτικών στην Κύπρο

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα