Ισραήλ: Όλα όσα λέχθηκαν στην συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ, για την «αδιαμφισβήτητη» υποστήριξή του προς το Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξή του στο Ισραήλ σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως με βάση αυτά που έχει δει, ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα φαίνεται πως έγινε από την «άλλη πλευρά». «Οι ΗΠΑ θρηνούν μαζί με το Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τις

κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμα πως η Χαμάς διέπραξε χειρότερες θηριωδίες από τον ISIS.

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Ισραήλ σήμερα το πρωί και έχει μία σύντομη διμερή συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο αγκάλιασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην πίστα του αεροδρομίου. Μίλησαν για λίγο προτού αναχωρήσουν επιβαίνοντας σε αυτοκινητοπομπή.

«Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε, ο Θεός να σας έχει καλά που προστατεύετε το έθνος του Ισραήλ», είπε ο Χέρτζογκ στον Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού προέδρου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος εκτός από τη συνάντηση μετον Μπενιαμίν Νετανιάχου η οποία θα είναι «μια πολύ μικρή, περιορισμένης διάρκειας διμερής συνάντηση» όπως λένε πηγές, θα έχει συνάντηση με το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και αργότερα συνάντηση με Ισραηλινούς ανταποκριτές.

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με μερικές από τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τις επιθέσεις της Χαμάς και τέλος θα κάνει δημόσιες δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι τα εγκλήματα της Χαμάς περιλάμβαναν βιασμούς, κάψιμο, απαγωγές και στόχευση μικρών παιδιών και λέει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 1.400 και ίσως μεγαλύτερος.

«Η Χαμάς δολοφόνησε παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους και γονείς μπροστά στα παιδιά τους. Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους. Βίασαν και δολοφόνησαν γυναίκες. Αποκεφάλισαν στρατιώτες. Έψαξαν για τις μυστικές κρυψώνες όπου έκρυβαν οι γονείς τα παιδιά τους. Και φανταστείτε, κύριε Πρόεδρε, τον φόβο και τον πανικό εκείνων των μικρών παιδιών καθώς τα τέρατα ανακάλυψαν τις κρυψώνες τους.

«Η Χαμάς απήγαγε γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένους, επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Ξέρω ότι συμμερίζεστε την οργή μας για αυτό. Και ξέρω ότι συμμερίζεστε την αποφασιστικότητά μας να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω.

«Στις 7 Οκτωβρίου», είπε, «η Χαμάς δολοφόνησε 1.400 Ισραηλινούς, ίσως περισσότερους. Αυτό συμβαίνει σε μια χώρα με λιγότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό θα ισοδυναμούσε με περισσότερους από 50.000 Αμερικανούς που δολοφονήθηκαν σε μια μέρα. Αυτό είναι 20 φορές η 9/11. Γι' αυτό, η 7η Οκτωβρίου είναι μια άλλη μέρα που θα ζήσει στην ύβρη», λέει ο Νετανιάχου.

«Όπως ο πολιτισμένος κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί και ενωμένος για να νικήσει το ISIS, ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ενωθεί για να νικήσει τη Χαμάς», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι το Ισραήλ είναι ενωμένο και το Ισραήλ θα νικήσει τη Χαμάς «και θα αφαιρέσει αυτή την τρομερή απειλή από τις ζωές μας.  Οι δυνάμεις του πολιτισμού θα επικρατήσουν — για χάρη μας, για χάρη σας, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας και στον κόσμο».

Είπε επίσης ότι «για τον λαό του Ισραήλ, υπάρχει μόνο ένα πράγμα καλύτερο από το να έχουν έναν αληθινό φίλο σαν εσάς να στέκεται με το Ισραήλ, και αυτό είναι να στέκεστε στο Ισραήλ».

Ο Νετανιάχου σημειώνει ότι ο Μπάιντεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Ισραήλ σε περίοδο πολέμου, χαρακτηρίζοντάς το «βαθιά, βαθιά συγκινητικό».

«Μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης στο Ισραήλ. Μιλάει για το βάθος της προσωπικής σας δέσμευσης για το μέλλον του εβραϊκού λαού και του ενός και μοναδικού εβραϊκού κράτους».

Ο Νετανιάχου έκλεισε ευχαριστώντας τον Μπάιντεν που στέκεται δίπλα στο Ισραήλ «σήμερα, αύριο και πάντα».

Ο Νετανιάχου δεν αναφέρει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα ή τη φονική έκρηξη το βράδυ της Τρίτης σε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:  LIVE/Ισραήλ: Ο Μπάιντεν «δείχνει» Χαμάς για την επίθεση σε νοσοκομείο

Keywords
Τυχαία Θέματα