Μπάιντεν: Μέρος του προβλήματος οι ακραίοι υπουργοί του Νετανιάχου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNN σήμερα, επέκρινε την διακυβέρνηση Νετανιάχου χαρακτηρίζοντας την ισραηλινή κυβέρνηση ως «την πιο ακραία» που θυμάται.

«Υπουργοί που υποστηρίζουν ότι μπορούν να αναγείρουν εποικισμούς όπου θέλουν, αποτελούν μέρος του προβλήματος», δήλωσε ο Μπάιντεν διευκρινίζοντας τις επικρίσεις του, αναφερόμενος στον Υπουργό Εθνικής Ασφαλείας , Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, και στον Υπουργό Οικονομικών και δεύτερο τη τάξει

υπουργό στο Υπουργείο Άμυνας, Μπετσαλέλ Σμότριτς, που προέρχονται τα δυο εθνοθρησκευτικά κόμματα της Ακροδεξιάς που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Κατά τη συνέντευξη, ο κ. Μπάιντεν απέφυγε να απαντήσει εάν θα προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ο ισραηλινός Πρωθυπουργός, απαντώντας ότι ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ αναμένεται στην Ουάσιγκτον τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας, ο Πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε ότι «θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα για κάτι τέτοιο».

Από ισραηλινής πλευράς δεν δημοσιοποιήθηκε κανένας σχολιασμός.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα