Μπαλτζώης: Εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων το μορατόριουμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πολιτική της Eλληνικής Κυβέρνησης η οποία μιλά για μορατόριουμ σχολίασε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης, φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα.

Αρχικά ανέφερε ότι το μορατόριουμ είναι εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων και ιδιαίτερα της Ελλάδας, διότι αυτή τη στιγμή μετά τον σεισμό ο

τουρκικός στόλος είναι παρκαρισμένος κοντά στην Αλεξανδρέτα και προσπαθεί να βοηθήσει. Το ίδιο και η αεροπορία, έχουν μετατοπιστεί αεροπορικά στην περιοχή που έχει πληγεί από τον σεισμό.

«Αυτή την στιγμή η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον της Ελλάδας, Βλέπουμε μια παρέμβαση των Αμερικανών για το μορατόριουμ, δηλαδή μετατόπιση των συγκρούσεων σε τόπο και χρόνο. Τι μας λένε; Όχι σε μεγάλες ασκήσεις. Πολύ απλά, η εκπαίδευση των στρατιωτών είναι ο σημαντικότερος παράγοντας διότι υπάρχει ένας κανόνας στους στρατούς όλου του κόσμου ότι πολεμάμε όπως εκπαιδευόμαστε.

Άρα, λοιπόν, τόνισε δεν εκπαιδευόμαστε όπως πρέπει έχουμε τις εξής επιπτώσεις. «σε ότι αφορά τα επαγγελματικά στελέχη τα των ένοπλων δυνάμεων όταν δεν συνεχίζεις την εκπαίδευση αυτό αποβαίνει εις βάρος της αυτοματοποίησης των ενεργειών σου, του ηθικού και γενικά της ικανότητας χωρίς να έχεις κάποια αναστολή να εκτελείς τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν.

Σε ό,τι αφορά τους στρατιώτες κληρωτούς, ανέφερε ότι θα περάσουν 3-4 σειρές γιατί απ' ό,τι φαίνεται και μετά τον Αύγουστο οι Αμερικάνοι θα μας πιέσουν, θα μείνουν ανεκπαίδευτοι.  

«Αν γίνει κάτι, η εφεδρεία που θα κληθεί να πάει στα νησιά θα είναι τροφή για τα πολυβόλα. Άρα, λοιπόν, είναι εις βάρος της ελληνικής εθνικής ικανότητας και πολιτικής».

Τόνισε πως εάν χαθεί η Κύπρος θα χαθεί και το Αιγαίο ολόκληρο και όλη η Ελλάδα. Όταν ο ελληνισμός δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι αλληλένδετα αυτά τα πράγματα, η Κύπρος είναι συνδεδεμένη τόσο στενά με την Ελλάδα, που ό,τι γίνει την επηρεάζει άμεσα».

Σε παρέμβασή του, ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης σημείωσε ότι «το γεγονός ότι διαψεύδεται με τον τρόπο που διαψεύδεται το περιεχόμενο του βιβλίου αποδεικνύει ότι είναι αληθές. Είναι αληθές γιατί αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο είναι παγκοίνως γνωστά, δηλαδή δεν αναφέρεται σε κάτι το οποίο δεν συνέβη, είναι η εξευμενιστική πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι γνωστό ότι προσπαθεί να παρακαμφθεί η Κύπρος και να περάσει ο αγωγός προς Τουρκία; Δεν είναι γνωστό ότι έγινε προσπάθεια να περάσει προς Κάιρο; Δεν έγινε προσπάθεια για μορατόριουμ; Αυτά είναι τα γεγονότα όταν γραφόταν το βιβλίο και όταν λέγονταν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί δεν προωθεί αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός τον EastMed; Ήδη, ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να ξαναζεστάνει την ιστορία. Πού κωλύονται; Είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει το βιβλίο, παρεμβάσεις από την Τουρκία».

Διερωτάται, «ποιο είναι το κίνητρο του Χατζηκωστή σε αυτά που γράφει; Είναι το κίνητρο να πλήξει τον Κύπριο πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό; Μιλάμε για έναν άνθρωπο 83 χρονών που το «αμάρτημα» του είναι ότι αγαπά την Ελλάδα ενδεχομένως πολύ περισσότερα από τον  Έλληνα πρωθυπουργό και από τον Κύπριο πρόεδρο. Αυτός ο πόνος για όσα συμβαίνουν είναι καταγραμμένος στα βιβλία του Κωστή Χατζηκωστή, που κατά τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται επί σειρά ετών. Συνεπώς δεν υπάρχει κίνητρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα