Μπλίνκεν: Ιστορικό βήμα η Εθνική Στρατηγική για την ισότητα των φύλων

Καμία χώρα δεν έχει επιτύχει ακόμη την ισότητα των φύλων, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πρόσφατα ιστορικά βήματα για να γεφυρώσουν το χάσμα, εγκαινιάζοντας την πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων (Στρατηγική των Φύλων), δήλωσε χθες Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Αυτή η Στρατηγική υπογραμμίζει την δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προωθήσει τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες των γυναικών, των κοριτσιών

και των LGBTQI+ ατόμων σε όλη τους την ποικιλομορφία, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας την μακροχρόνια πεποίθησή της χώρας ότι η ισότητα των φύλων είναι ηθική και στρατηγική επιταγή.


Γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις χωρίς αποκλεισμούς είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις, σημείωσε ο κ. Μπλίνκεν, λέγοντας ότι με την έναρξη της Στρατηγικής για το Φύλο, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν την δέσμευσή τους στην αναγνώριση όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο, την φυλή, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή έκφραση φύλου, την αναπηρία και την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση. Η Στρατηγική για το Φύλο παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σύνολο της κυβέρνησης και καλεί κάθε ομοσπονδιακό οργανισμό να αναπτύξει συγκεκριμένα σχέδια εφαρμογής. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να προωθήσει αυτήν την ατζέντα σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ο Υπουργός. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα