Μπορέλ:Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ - Το κάλεσμα προς τ/κ πλευρά

Να σεβαστεί την εντολή της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη κάλεσε την Τουρκοκυπριακή πλευρά ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικές υποθέσεις και πολιτική ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ, καταδικάζοντας την επίθεση προσωπικού που εργαζόταν για την επέκταση δρόμου στη νεκρή ζώνη κατά κυανοκράνων που εμπόδισαν τις μη εξουσιοδοτημένες εργασίες.

«Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UNFICYP @UN_CYPRUS από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς» ανέφερε ο κ. Μπορέλ σε ανάρτηση στο πρώην Twitter («Χ»).

«Καλούμε

την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσιοδοτημένη μέσω της εντολής της αρμοδιότητα της αποστολής στη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ, και την επανάληψη της εργασίας για μια συμφωνημένη λύση στην περιοχή Πύλας/Pile» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είχε τηλεφωνική επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο.

The EU condemns the assault on UNFICYP @UN_CYPRUS by personnel from the Turkish Cypriot side. We call on Turkish Cypriot side to respect the mission’s mandated authority in the UN buffer zone &resumption of work on agreeable way forward in the Pyla/Pile area. I called FM @ckombos

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) August 18, 2023

Να υπενθυμίσουμε ότι, επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18/8 στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα με επιθέσεις κατά ειρηνευτών των ΗΕ από προσωπικό που μετέβη στην περιοχή από τα κατεχόμενα για την εκτέλεση εργασιών εντός της νεκρής ζώνης.

Διαβάστε επίσης: Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες των Ηνωμένων Εθνών στην Πύλα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα