Χαιρετίζει την τελευταία έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία ο ΥΠΟΙΚ της χώρας

Θέλουν να επανασυνδέσουν την Τουρκία σταθερά με την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ στα αγγλικά.

Χαιρέτισε την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικώνσχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, και σημείωσε ότι τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ δείχνουν ενθαρρυντικές και θετικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Σιμσέκ μίλησε για την επανέναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας, ιδίως

σε θέματα οικονομίας, ενέργειας και μεταφορών, τη συνέχιση των συνεδριάσεων του πολιτικού διαλόγου υψηλού επιπέδου στο συμβούλιο σύνδεσης και σε υπουργικό επίπεδο, την αναβίωση των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο διαπραγματευτικού πλαισίου για τον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας και την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές της σε όλους τους τομείς στην Τουρκία.

Επίσης επέστησε την προσοχή στις εκκλήσεις για χαλάρωση των περιορισμών για τις θεωρήσεις για Τούρκους επιχειρηματίες, φοιτητές και πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους στην ΕΕ.

«Η Τουρκία και η ΕΕ είναι ισχυρότερες μαζί», δήλωσε, και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να επανασυνδέσουμε την Τουρκία σταθερά με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε επίσης: Έκθεση για σχέσεις ΕE-Τουρκίας: Κριτική για την στάση της Άγκυρας στο Κυπριακό

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα