Χαιρετίζει το ψήφισμα για την Γάζα η Πρεσβεία της Παλαιστίνης

Χαιρετίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (2728) σχετικά με την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που θα οδηγήσει σε διαρκή κατάπαυση του πυρός, καθώς και άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων, η Πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση της Πρεσβείας, αναφέρεται

ότι οι Παλαιστίνιοι ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ την εφαρμογή αυτού του ψηφίσματος ασκώντας πίεση με κάθε τρόπο και από όλες τις πλευρές στο «κράτος κατοχής του Ισραήλ για να συμμορφωθεί και να σταματήσει τη γενοκτονία κατά του Παλαιστινιακού λαού. Δεν δικαιολογείται πλέον να μένει κανείς απλός θεατής μπροστά στα εγκλήματα που εκτυλίσσονται από το κράτος απαρτχάιντ σε ολόκληρη την Παλαιστίνη». Εκφράζεται η εκτίμηση στις χώρες που υπέβαλαν και υποστήριξαν το ψήφισμα θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τον πλήρη τερματισμό της επιθετικότητας όπως επίσης και της απόσυρσης των ισραηλινών δυνάμεων από ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης θεωρεί ότι είναι ένα βήμα προς τον τερματισμό των εγκλημάτων – όπως αναφέρει - που διαπράττονται καθημερινά από τις «ισραηλινές κατοχικές αρχές και τους τρομοκράτες εποίκους στη Δυτική Όχθη συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ» και καλεί την διεθνή κοινότητα να παράσχει την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στο, παλαιστινιακό λαό σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας μέσω όλων των υφιστάμενων περασμάτων για να σταματήσει ο λιμός «που το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ χρησιμοποίει μεθοδευμένα σαν όπλο εξόντωσης του λαού μας».

Διαβάστε επίσης: Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ συνεχίζονται στην Ντόχα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα